.

Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου θα είναι έτοιμο να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στις επιχειρήσεις όταν ολοκληρωθούν τα ΠΕΠ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με το ΠΕΠ Πελοποννήσου, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου προέβη στην παρακάτω δήλωση:
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Κύριος Τατούλης δουλεύουν αδιάκοπα για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα  των μικρών επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης  αλλά και εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας.  Δυστυχώς η κεντρική εξουσία αλλά και διάφορες αντιπολιτευόμενες φωνές στην περιοχή μας όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων αλλά προωθούν και επικίνδυνες προτάσεις και ιδέες. Οι μεν επιμένουν σε παρωχημένες πρακτικές επιδοτούμενων προγραμμάτων που το μόνο που προσφέρουν είναι εφήμερα πολιτικά οφέλη καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα στην αγορά για να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις. Οι δε οραματίζονται την πλήρη κρατικοποίηση και άρα τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων που ευτυχώς δεν βρίσκει εκφραστές στην ελληνική κοινωνία.
Η Περιφέρεια μένοντας πιστή στο στρατηγικό σχεδιασμό της θα εποπτεύει το πρόγραμμα ΠΕΠ μικρών επιχειρήσεων καθώς και τα υποστηρικτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ και του Jeremie αν και θεωρούμε ότι η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε πηγές ρευστότητας για να καλύψουνε την ιδία συμμετοχή των επενδύσεων παραμένει πολύ δύσκολη. Παράλληλα συνεχίζουμε την διαβούλευση και τον σχεδιασμό του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου η δημιουργία του οποίου σύντομα θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων που είναι η δυσκολία πρόσβασης σε κεφάλαια κίνησης.
Όταν οι ανακοινώσεις εκατομμυρίων παρέλθουν και το πρόγραμμα ΠΕΠ μικρών επιχειρήσεων ενισχύσει κάποιες επιχειρήσεις που ήδη έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου θα είναι έτοιμο να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στις επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά ανάγκη
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger