.

Μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να δοθεί στους αγρότες... Σιγά μην περισσέψει

Την ανάγκη μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να κατευθυνθεί στον πρωτογενή τομέα, όπως αυτός των αγροτών, προκειμένου να υπάρξει και μείωση...  του κόστους παραγωγής, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρης Κουκουλόπουλος, σε συνέντευξή του.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει «για λόγους όχι μόνο συμβολικούς. Ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να πάει στον πρωτογενή τομέα, ενδεχομένως να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιων συντελεστών του κόστους παραγωγής».
Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), καθώς αυτά φθάνουν για τη χώρα μας στο ποσό των 20 δισ. ευρώ έως το 2020.
Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός θα πρέπει «να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης όλου του αγροτικού κόσμου, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η νέα ΚΑΠ να εφαρμόζεται από την 1/1/2015 και να μην αργοπορήσουμε».
Αναφερόμενος στα θέματα που απασχολούν τους αγρότες υποστήριξε ότι προβλήματα όπως αυτά του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και της φορολόγησης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ορθό τρόπο και να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις, μετά από συντονισμένο διάλογο μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger