Παγκοσμίως ρεζίλι για την εμμονή της κυβέρνησης κατά των καθαριστριών

Η δημοσιογράφος εκτιμά πως μπαίνει ένα σχεδόν «υπαρξιακό ερώτημα στην κυβέρνηση: μπορεί πραγματικά να συρρικνώσει το κράτος». Με τη φωτογραφία από ...
μια καθαρίστρια με έκφραση πόνου και αγανάκτησης στο πρόσωπο να κυριαρχεί, το άρθρο περιγράφει μια μάχη Δαβίδ και Γολιάθ. Από τη μια οι μεσήλικες καθαρίστριες και από την άλλη τα κυβερνητικά στελέχη. «Οι καθαρίστριες έχουν γίνει σύμβολα αντίστασης απέναντι στα μέτρα λιτότητας που ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως έχουν βαθμιαία επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει τον έλεγχο επί των οικονομικών της, να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων και να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα».To άρθρο εστιάζει στο κύμα προσφυγών στη δικαιοσύνη, προκειμένου να κυρηχθούν παράνομες οι απομακρύνσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα - αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, καθαρίστριες, δικαστικοί υπάλληλοι-. Επικαλείται μάλιστα αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ που δήλωσε ανώνυμα οτι πιθανή δικαίωση τελικά των καθαριστριών θα ξεκοίλιαζε το κεντρικό δόγμα της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση του κράτους -το σχέδιο κινητικότητας- που τέθηκε σε εφαρμογή από πέρυσι.

Η εφημερίδα φιλοξενεί μάλιστα την άποψη του καθηγητή νομικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Αριστείδη Χατζή ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παραβιάζει το Σύνταγμα... Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Οι απαιτήσεις της τρόικα δεν είναι πρόβλημά τους...».

πηγή
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger