.

Αλυσιδωτές επιπτώσεις από το «κανόνι» του Labirint

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Τουρισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει για χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και τους ξενοδόχους, μετά την πτώχευση ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς στη Ρωσία, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.
Οι περίπου 9.000 Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα, μέχρι στιγμής παραμένουν κανονικά στα ξενοδοχεία τους, με τους ξενοδόχους να έχουν δεσμευθεί να καλύψουν τη διαμονή τους χωρίς επιβάρυνση, ενώ κάποιοι προτίθενται να καλύψουν και τα έξοδα της επιστροφής τους στη Ρωσία.

Όμως πρόβλημα δημιουργείται και με τους Ρώσους τουρίστες που επρόκειτο να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές με τους φορείς του τουρισμού να λένε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να "χαθούν" περίπου 150.000 Ρώσοι τουρίστες που επρόκειτο να επισκεφθούν τη χώρας το τέλος Οκτωβρίου.

Ήδη οι ζημιές από το "κανόνι" στο πρακτορείο Labirint είναι μεγάλες, με τα ξενοδοχεία της Ρόδου και της Κω να κάνουν λόγο για οφειλές που προσεγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών χαρακτηρίζουν την μέχρι στιγμής κατάσταση ελεγχόμενη αρκεί, όπως είπαν, αυτό το λουκέτο να μην γίνει ντόμινο, δηλαδή να μην κλείσουν και άλλα πρακτορεία. Επίσης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για ένα ιδιότυπο εμπάργκο που έχουν κηρύξει κάποιες ρωσικές εταιρείες προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "συνεργαζόμαστε στενά μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις ρωσικές αρχές και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός 'όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της".
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger