.

Ανακοίνωση Α΄ ΕΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας και τα μέλη μας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στα σχολεία, πιστεύουμε ότι στην περιοχή μας τα παιδαγωγικά κριτήρια δε δικαιολογούν καμιά συγχώνευση σχολείου. Αντίθετα με τακτικά υπομνήματά μας από το 2007 κι έπειτα, έχουμε καταστήσει γνωστή την ανάγκη για κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων σε Κόρινθο και Λουτράκι.Πιστεύουμε λοιπόν, ότι, όποια προσπάθεια συνένωσης – κατάργησης σχολικών μονάδων, θα διέπεται αποκλειστικά και μόνο από οικονομικά (αμφίβολης αποδοτικότητας) κριτήρια και σε καμία περίπτωση δεν θα υπηρετεί παιδαγωγικούς στόχους. Αντίθετα θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών του Δήμου σας. Συγκεκριμένα:

Οι συνενώσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων θα αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα σημερινά νομοθετημένα ανώτατα όρια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη μόρφωση των παιδιών κι ειδικά αυτών που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

  • Τα σημερινά κτήρια στα οποία στεγάζονται τα σχολεία μας έχουν τραγικά προβλήματα και η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά σχολική μονάδα θα δημιουργήσει ένα αποκρουστικό κι επικίνδυνο σχολικό περιβάλλον.
  • Οι μαθητές θα διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο τους.
  • Το μοντέλο των «πολυδύναμων σχολικών κέντρων» έχει αποτύχει οικτρά.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε ότι μια κατηγορηματική άρνησή σας σε οποιαδήποτε ιδέα κατάργησης ή συγχώνευσης σχολικών μονάδων, όπως ακριβώς έπραξε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, θα ήταν μια συμβολή στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των παιδιών του Δήμου σας.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger