.

Καήκε το Βραχάτι απο την νίκη εναντίον του ΠΑΟ

Το πάρτι άρχισε από νωρίς στο Βραχάτι και ο Παμβοχαϊκός με τον αέρα του… πρωτάρη πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-2, για την 2η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ.
Η πόλη έβαλε τα καλά της για να υποδεχθεί τον πρώτο μεγάλο αντίπαλο, σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο γήπεδο, το οποίο κατακλύστηκε από φιλάθλους και των δύο ομάδων. Σεμνοί και ταπεινοί οι γηπεδούχοι στην αρχή, άφησαν στην άκρη τις όποιες ευγένειες και έδειξαν τα δόντια τους στη συνέχεια, εξασφαλίζοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, λίγες ημέρες μετά το τρίποντο κόντρα στη Λαμία.
Καλύτερη σε όλες τις γραμμές της η ομάδα του Παναθηναϊκού κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα και να φτάσει με χαρακτηριστική ευκολία στο 1-0, με ποσοστά στην επίθεση που ξεπερνούσαν το 80%. Ψυχραιμία και σταθερότητα ζητούσε από τους παίκτες του ο Νίκος Ζαλμάς, ο οποίος έβλεπε κάποιες εκλάμψεις στους παίκτες του, χωρίς όμως να μπορούν να διατηρούν το ρυθμό τους. Κάτι που άλλαξε άρδην από τα μισά του δεύτερου σετ κι έπειτα.
Οι «πράσινοι» ακολουθώντας την ίδια τακτική εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του αντιπάλου, μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (15-16) του δεύτερου. Η άνοδος του Ντουσάρμ και οι βοήθειες που δόθηκαν από τα άκρα έδωσαν τη δυνατότητα στον Παμβοχαϊκό να προηγηθεί με 19-16 και με δύο άσους του Ντουσάρμ κάνει το 22-17, για να έρθει εν τέλει η ισοφάριση.
Το μπλοκ και οι Στοΐκοβιτς και Γιοζεφάτσκι ήταν εκείνοι που κράταγαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ στις λεπτομέρειες, για να «απαντήσουν» και πάλι οι γηπεδούχοι, οδηγώντας το ματς στο τάι-μπρέικ. Δραματική μέχρι και το τέλος η διαδικασία της… παράτασης με τους Ντουσάρμ και Ποτότσνικ δίνουν τη νίκη στον Παμβοχαϊκό που έγραψε ιστορία.
«Στόχος μας η παραμονή»
Παρά την τεράστια νίκη τους, στο στρατόπεδο του Παμβοχαϊκού διατήρησαν χαμηλούς τους τόνους, με τον πασαδόρο της ομάδας Κώστα Στιβαχτή να δηλώνει μετά το τέλος του ματς: «Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη νίκη για μας. Είναι σημαντικοί οι δύο πόντοι που πήραμε γιατί η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Στόχος μας είναι η παραμονή. Είναι σημαντικό που κερδίσαμε κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Καλό είναι να μην λέμε μεγάλα λόγια, πιστεύουμε πως πρώτα πρέπει να πάρουμε την παραμονή μας και μετά θα κοιτάξουμε όλα τ’ άλλα. Είναι ωραία που παίξαμε σε γεμάτο γήπεδο, το έχω νιώσει κι όταν έπαιζα με την ΑΕΚ, είμαι εδώ από πέρυσι και ξέρω ότι ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα».
«Επιτυχία που αγωνιζόμαστε»
Την ανωτερότητα του αντιπάλου παραδέχθηκε στον αντίποδα ο Σάκης Ψάρρας, που στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίσει η ομάδα του: «Δεν θα έλεγα πως επικρατεί προβληματισμός, ξέραμε την κατάσταση της ομάδας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή είμαστε ανέτοιμοι. Είμαστε νέα ομάδα, ξεκινήσαμε αργά την προετοιμασία μας, έχουμε νέα παιδιά που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια», δήλωσε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Η ομάδα δεν υπήρχε το καλοκαίρι, δεν είχε διοίκηση… όλα βρίσκονταν στον αέρα. Το ότι είμαστε στο τερέν και αγωνιζόμαστε είναι επιτυχία, η προσπάθεια που έχουμε καταβάλει είναι μεγάλη και περιμένουμε την στήριξη του κόσμου ειδικά για τα νέα παιδιά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στον Παμβοχαϊκό. Η ομάδα είναι ένα νέο μοντέλο, είναι όμορφο το ότι έχουν τη στήριξη του κόσμου. Είναι ένα μοντέλο ομάδας που θα πρέπει να εφαρμόζεται παντού και σήμερα απέδειξε ότι θα κάνει πολλά στο φετινό πρωτάθλημα».
Τα σετ: 17-25, 25-22, 23-25, 25-17, 15-13
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 10 (8/15 επ., 1 μπλοκ, 72% υπ. – 25% άριστες), Ποτότσνικ 11 (10/20 επ., 1 άσο, 64% υπ. – 40% άριστες), Στιβαχτής 4 (2 άσοι, 2/6 επ.), Ντουσάρμ 28 (24/44 επ., 4 άσοι), Κατσανεβάκης 14 (10/15 επ., 3 μπλοκ), Καραγιάννης 13 (11/16 επ., 2 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (83% υπ. – 75% άριστες) / Μιχαήλογλου, Λιόντας, Σζάρεκ.
Παναθηναϊκός (Μπουτσουρής): Ζουπάνης 10 (7/9 επ., 3 μπλοκ), Ψάρρας 4 (2 μπλοκ, 1/3 επ.), Στοΐκοβιτς 23 (19/37 επ., 3 μπλοκ, 0% υπ. – 0% άριστες), Γιοζεφάσκι 15 (11/27 επ., 3 άσοι), Κοτσιλιάνος 9 (8/17 επ., 37% υπ. – 04% άριστες), Πανταλέων 13 (10/15 επ., 2 μπλοκ), Δαρίδης -λ 75% υπ. – 53% άριστες / Ντονάς 1, Αγγελόπουλος, Πρωτοψάλτης 2 (2/2 επ., 50% υπ. – 17% άριστες), Παπαδόπουλος 1.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger