.

Καταγγέλλει το «Reuters»

Ζητά θωράκιση του τραπεζικού συστήματος.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: «Στη μακρά πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές προσπάθειες υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης».
Πρόταση για να αποκτήσει το «καλό» κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρχουν εξελίξεις. Ας σημειωθεί ότι ανάλογη πρόταση έχει υποβάλει και η Eurobank.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπει πλέον σε τροχιά αναδιάταξης μέσω συγχωνεύσεων και η συγκέντρωση του κλάδου αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία. Καθώς, λοιπόν, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ισχυρότερων τραπεζών, ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας εκφράζει την ανησυχία του, καθώς περιμένει πιέσεις και επιθέσεις κατά της τράπεζας, που έχουν στόχο την αναχαίτιση της όποιας προσπάθειας. Και επισημαίνει ότι εκείνο που προέχει είναι η «ασφάλεια και περαιτέρω θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος».
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Σάλλας υπογραμμίζει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο εγώ όσο και η Τράπεζα Πειραιώς δεχόμαστε επιθέσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί όλους στην παρούσα συγκυρία είναι η ασφάλεια και η περαιτέρω θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος. Στη μακρά πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές προσπάθειες υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης. Στη λίστα αυτή προσθέστε άλλο ένα επεισόδιο, της ομάδας αυτής συνεργατών του Reuters. Αξιολογώ ότι μέσα από τις νομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, θα αποκαλυφθούν και εκείνοι που κρύβονται από πίσω τους».
Νομικές ενέργειες
«Την υπονόμευση την αντιμετωπίζουμε καίρια και θεσμικά, όπως πρέπει, με νομικές ενέργειες. Αλλά δεν μας αποσπά από το κύριο καθήκον μας, που είναι, όπως σας είπα, η ασφάλεια και η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της είναι προοπτική αναπόσπαστη με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την έξοδο της χώρας από την κρίση».
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφασή της για τον διαχωρισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή». Προσφορές για την ATEbank έχουν καταθέσει οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς και αφορούν το καλό κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας.
Η «καλή» ATEbank δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα αναλάβει το βάρος αυτό. Ετσι η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αφενός δεν θα επιβαρύνει τον Ελληνα φορολογούμενο και αφετέρου θα είναι θετικό σήμα για την αγορά.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως προκρίνεται η πρόταση που έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σάλλας τον Ιούλιο του 2010 είχε καταθέσει πρόταση για τριπλή συγχώνευση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger