.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟ (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Τάξη και με μεγάλη κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη του Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων Αρχαίας Κορίνθου. Το απόγευμα της 30ης Ιουνίου παραμονή της εορτής των Αγ. Αναργύρων ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον καθιερωμένο υπαίθριο Εσπερινό που κι’ εφέτος τελέστηκε στον περίβολο του Ι. Προσκυνηματικού Ναού. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Ακολουθίας ομίλησε επίκαιρα στο πλήθος των παρευρισκομένων πιστών αναφερθείς στον βίο των ιατρών και θεραπευτών Αγίων τους οποίους παρουσίασε ως έργο και καρπούς του Παναγίου Πνεύματος το οποίο αενάως συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας εντός της οποίας υπάρχει η αγάπη, η λύτρωση, ο αγιασμός, η ευλογία, η θέωση και η αθανασία.
Το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουλίου προέστη της Θ. Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από τους από τους προσκεκλημένους ιερείς Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Πετεινάτο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Πανοσ. Αρχιμ. κ. Μελχισεδέκ Γαλάνη, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Νικολάου Βαρσών της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κλαύδιο Καλαρά, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Τριάδος - Αγ. Νεκταρίου της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδος, τον π. Ιωάννη Καραγιάννη, Στρατιωτικό ιερέα της 4ης Μεραρχίας Τριπόλεως καθώς και τους συνοδούς του ιερείς π. Γρηγόριο Θεοδώρου, τον ιεροδιάκονο κ. Αθανάσιο Πέζο και τον διάκονο κ. Παναγιώτη Αναστασόπουλο.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Σπ. Πετεινάτος, ο οποίος μέσω του έργου και της βιωτής των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων κάλεσε τους συγκεντρωμένους πιστούς να παραδειγματιστούν και να τους ακολουθήσουν.







Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger