.

H έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου


Τις διαπιστώσεις του από αυτοψίες που διενήργησε στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών στην Κόρινθο και στην Αμυγδαλέζα καθώς και στους χώρους κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη, απέστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη, με έγγραφό του προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την στάση κρατούμενων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.
"Η διοικητική κράτηση πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο χρονικά μέτρο εν όψει απέλασης/απομάκρυνσης, αντί για τον γενικευμένο και σοβαρό περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας αλλοδαπών με αβέβαιο χρόνο λήξης, που στην πράξη αποτελεί σήμερα τον κανόνα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Συνήγορος του Πολίτη και συνεχίζει "η αστυνομία αδυνατεί να διασφαλίσει συνθήκες που να διασφαλίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των κρατουμένων, διότι οι χώροι αστυνομικής κράτησης αλλοδαπών έχουν μεταβληθεί σε ιδιότυπες φυλακές, δεδομένου του μεγάλου και συνεχώς διογκούμενου αριθμού κρατουμένων που κρατούνται για πολλούς μήνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο δεν διαθέτει τις δομές και την τεχνογνωσία για να διασφαλίσει επαρκείς εγγυήσεις στέρησης της προσωπικής ελευθερίας, παρά τις συνεχείς προσπάθειές της για βελτίωση των συνθηκών"

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger