Μια καταπληκτική συνταγή για Βασιλόπιτα.
Υλικά
- 300γρ. βούτυρο
- 250γρ. άχνη ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2κ.γλ. μαστίχα
- 1 συσκευασία μαχλέπι
- 1κ.σ. ζάχαρη
- 200γρ. αυγά (4 αυγά κανονικού μεγέθους)
- 75γρ. γάλα
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 11/2κ.γλ. μπεϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν
ελαφρά.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά μας,το ξύσμα,το
μοσχοκάρυδο,την μαστίχα,το μαχλέπι και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με έναν
γουδοχέρι ή με το κουτάλι για να τα σπάσουμε και να βγάλουν τα αρώματά
τους.Όταν αφτατέψει το μίγμα με το βούτυρο,ρίχνουμε τα μωρωδικά μας και
συνεχίζουμε το χτύπημαΣτη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά
μέσα,όμως σιγά-σιγά.(να το παίρνει το αυγό και μετά ξανά ρίχνουμε)
Όταν τελειώσουμε και με αυτό,σταματάμε και κατεβάζουμε από το
μίξερ και ρίχνουμε το αλέυρι με το μπεϊκιν και ανακατεύουμε με μια
κουτάλα μέχρι να το πάρει όλο το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κεϊκ,αδειάζουμε μέσα το
μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.(ανάλογα τον
φούρνο)