.

“Καφέ Γλωσσών Κορίνθου”

Το βράδυ της Κυριακής 12/1/2014 έγινε η απονομή των βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες στο project “Καφέ Γλωσσών Κορίνθου” από την Action Synergy, συντονιστή φορέα του προγράμματος άτυπης εκμάθησης γλωσσών για μετανάστες «Μέτοικος» και ως εκ τούτου, του project “Καφέ Γλωσσών”, που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κόρινθο,
από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο 2013 ,στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης : “Βοηθώντας τους μετανάστες να μάθουν την γλώσσα της χώρας υποδοχής” και το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.
Η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής και μια μικρή τελετή, έλαβαν χώρα στο “Dako’s Café” Κολιάτσου 73, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των δια ζώσης συναντήσεων που απαιτούσε το πρόγραμμα, με την δωρεάν προσφορά του χώρου εκ μέρους των ιδιοκτητών. Το υπόλοιπο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, η οποία προσέφερε για τον ίδιο λόγο το χώρο της και την υπηρεσία του PRESS DISPLAY.

Τη βραδιά, πέραν των συμμετεχόντων, τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων, κα. Μαρία Λύρα και το μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Π.Α.Π. κα. Ράνια Σαζακλή, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δημοτική Σύμβουλος της Κ.Π. κα Ντίνα Ξύδη και, εκ μέρους του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Κορίνθου ο κ. Νίκος Σκιαδόπουλος καθώς και η φίλη κα. Βίκυ Ζαφείρη . Από την Αθήνα, τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, η Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής των Τιράνων και αναγνωρισμένη δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα fm 104,4» κα. Μπάρδα Μάντσε, τα μέλη της Ένωσης Αλβανών Εκπαιδευτικών Ελλάδος, κα. Μπούκρη Μπέλο, κα. Άννα Μπέλο και η κα. Μαϊλίντα Ζουλέγκου με το σύζυγό της και τέλος , από το Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών της Κορίνθου, η ακτιβίστρια κα. Ντιάνα Μούτσο και άλλος, απλός κόσμος.
Αφού δόθηκε μια περιληπτική αναφορά σχετικά με τις δια ζώσης και μέσω διαδικτύου συναντήσεων του Καφέ Γλωσσών και τα ωφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω της διαμεσολαβήτριας μάθησης του «Καφέ Γλωσών» της Κορίνθου, Μαρινέλας Ντούρη, ο λόγος δόθηκε στους συμμετέχοντες του ΚΓΚ οι οποίοι περιέγραψαν την εμπειρία τους. Στη συνέχεια παρευρισκόμενοι και καλεσμένοι με τον ενθαρρυντικό τους λόγο έδειξαν τη συμπαράστασή τους στην ομάδα του ΚΓΚ και την ετοιμότητά τους να προσφέρουν βοήθεια όπου και όποτε χρειαστεί.
Τέλος, απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες. Η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων, κα. Μαρία Λύρα παρέδωσε – με τα συγχαρητήριά της για την υπέροχη όπως είπε, δουλειά - την βεβαίωση στη διαμεσολαβήτρια μάθησης του «Καφέ Γλωσών» της Κορίνθου, κα. Μαρινέλα Ντούρη .
Με την ελπίδα της σύντομης αντάμωσης για ένα « Μέτοικος» Νο2, η συγκέντρωση έληξε γύρω τις 21.30 όπως περίπου είχε προβλεφθεί.
Μαρινέλα Ντούρη διαμεσολαβήτρια μάθησης του «Καφέ Γλωσσών» της Κορίνθου.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger