.

Για ψεύτες μίλησε ο Τατούλης «δείχνοντας» ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε επικίνδυνο το Ζαχαριά! (video)

Με αφορμή την τελευταία συνάντηση φορέων και κατοίκων στο χωριό Ασέα και με σκοπό να δώσει απαντήσεις στα όσα ακούστηκαν εκεί, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη στα ΜΜΕ.

Αρχικά είπε ότι εκεί ακούστηκαν μεγάλα ψέματα από αυτούς που δεν θέλουν να γίνει τίποτα σε αυτή τη χώρα και αποκάλεσε επαγγελματίες συκοφάντες και ψεύτες όσους προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και τον πανικό στους πολίτες.
Αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά πρωτοποριακό και φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο χρηματοδοτείται με 68 εκατομμύρια ευρώ!
Για όσα ακούστηκαν περί μολύνσεως της ατμόσφαιρας, του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα απάντησε κατηγορηματικά ότι αυτές οι μονάδες δεν θα παράγουν στερεούς, υγρούς και αέριους ρύπους!
Ακούστηκε επίσης ότι το υπόλειμμα θα είναι πολύ μεγάλο, πράγμα που διέψευσε ο Π. Τατούλης υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα ψέμα και ότι το υπόλειμμα είναι μέσα στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κανονισμούς.
Ειδικότερα είπε ότι το υπόλειμμα που υπολογίζεται ως 45% είναι το υπόλειμμα του τελικού προϊόντος και είναι κάτω από 10%, το οποίο μάλιστα δεν μολύνει καθόλου! Θα γίνεται μάλιστα επεξεργασία που θα το καθιστά εντελώς αδρανές.
Στο ερώτημα «γιατί τόσο μεγάλο υπόλειμμα;», απάντησε ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να μειωθεί το υπόλειμμα είναι η καύση. "Ήθελαν να πάμε σε λογική καύσης; Αφού αποκλείουν τέτοια εξέλιξη", είπε χαρακτηριστικά "δείχνοντας" τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι "στο σημείο αυτό είπε ότι λένε ψέματα και αντιφάσκουν ακόμα και μεταξύ τους".
Επιπλέον ενημέρωσε ότι προβλέπεται να γίνεται ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων 50% και η εταιρία έχει αναλάβει την ευθύνη να κάνει ανακύκλωση επί 35% του σύμμικτου προϊόντος.
Συμπλήρωσε ότι κάποιοι τρομάζουν με την επιτυχία της περιφέρειας και τρομάζουν πολιτικά γιατί υλοποιεί όσα είχε υποσχεθεί και μάλιστα αδρανοποιεί και τις σκέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή προστίμων. Αναφέρθηκε και στη στάση που κράτησε τόσο ο δικηγόρος, όσο και ο βουλευτής εννοώντας τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά).
"Οι απόψεις του κύριου δικηγόρου δεν στέκουν και με βάζει σε σκέψεις ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το επαγγελματικό στοιχείο της όλης υπόθεσης" υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι "όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί δε συνάδουν με τη σοβαρότητα αυτής της υπόθεσης", "θα έπρεπε πρώτα όλοι αυτοί οι φορείς που εμφανίστηκαν να έχουν ακούσει και τις δικές μου απόψεις".
Για τον βουλευτή είπε χαρακτηριστικά "είναι παρεξηγήσιμη η στάση βουλευτή να προσπαθεί να αντιστρέψει την εικόνα κάνοντας προσωπικές επιθέσεις. Να σταματήσει η πολιτική ελεεινολογία. Η στάση του βουλευτή είναι επικίνδυνη για την Αρκαδία. Ο συγκεκριμένος δεν έχει συνηγορήσει ποτέ θετικά με την περιφέρεια και είναι συνεχώς ένα μεγάλο βαρίδιο. Να γίνει πιο σοβαρός, είχε μια απλή σοβαροφάνεια τόσα χρόνια. Να του θυμίσω τις εξαγγελίες του κόμματος του και να μας πει που διαφωνεί: κομποστοποίηση, ανακύκλωση, διαλογή και αυτόνομες ενεργειακά μονάδες"!
Τέλος τόνισε ότι η περιφέρεια απλά γνωμοδοτεί και τίποτα παραπάνω και ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα στη διαβούλευση έχει μπει μόνο ο δήμος Καλαμάτας, ο οποίος το μόνο ερώτημα που θέτει είναι η απόσταση της μονάδας από το δήμο.
Ξεκαθάρισε ότι για τις θέσεις που υποδεικνύει η ΤΕΡΝΑ, η περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με τις υποδείξεις των χώρων που θα εγκατασταθούν οι μονάδες, όπως επίσης και με τον τρόπο που λειτούργει η εταιρία.
 
  . 

 kalimera-arkadia.gr

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger