Πανελλαδικές 2014: Οι απαντήσεις των θεμάτων

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα εξής μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πρώτων μαθητών που βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα, αλλά και των καθηγητών, τα θέματα χαρακτηρίζονται εύκολα και βατά για τους πολύ καλά διαβασμένους υποψηφίους.

Σαφή και αναμενόμενα χαρακτηρίζονται από τους φροντιστές τα θέματα της Ιστορίας, ωστόσο, όπως αναφέρουν, δεδομένου του όγκου της ύλης λόγω τόσο της χρονολογικής περιόδου που καλύπτει το μάθημα όσο και των λεπτομερειών που έχει, απαιτεί να είσαι καλά προετοιμασμένος. Όπως αναφέρουν, υπάρχουν δύο ομάδες ερωτήσεων, στην πρώτη ήταν πιο σαφείς και περιορισμένης έκτασης οι απαντήσεις που έπρεπε να δώσουν οι μαθητές. Στη δεύτερη ομάδα ήταν πιο απαιτητικά τα θέματα και χρειάζονταν πιο εκτενείς απαντήσεις λόγω των πηγών που απαιτούνταν.

Όσον αφορά στα Μαθηματικά, τα θέματα ήταν πολύ εύκολα σε σχέση με πέρυσι και δεν απαιτούσαν πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι να είναι αρκετός. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί, λόγω της ευκολίας των θεμάτων, αναμένεται να είναι υψηλό το ποσοστό των μαθητών που θα βαθμολογηθούν άνω του 18.

Εύκολα, σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν και τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στη Φυσική. Οι μαθητές έπρεπε να προσέξουν τις πράξεις στο θέμα Γ, ενώ στο θέμα Δ4 θα μπορούσαν να μπερδευτούν αν δεν είχαν ξεχωρίσει τη συχνότητα του φωτονίου που εκπέμπεται με τη συχνότητα περιστροφής του ηλεκτρονίου στο άτομο του υδρογόνου.

Oι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τα Αρχαία Ελληνικά για τους μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά για τους υποψηφίους τόσο της Θετικής όσο και της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Διαβάστε τα θέματα:

Βιολογία Γενικής Παιδείας

Ιστορία Γενική Παιδείας

Φυσική Γενικής Παιδείας

Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας

Δείτε τις απαντήσεις

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία

Oι απαντήσεις στα θέματα των υπόλοιπων υπό εξέταση μαθημάτων θα δημοσιευτούν σε λίγο...

www.zougla.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger