.

Συνεχίζονται οι ευνοϊκές για τους δανειολήπτες αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Κορινθίας

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ...
Συνεχίζονται οι ευνοϊκές για τους δανειολήπτες αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Κορινθίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, όπως μας ενημέρωσε η Δικηγόρος Κορίνθου Έλενα Κονομόδη. Πρόκειται για διαγραφές χρεών προς τις τράπεζες που ανέρχονται πλέον σε εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία απαλλάχθηκαν δεκάδες νοικοκυριά σε ολόκληρη την Κορινθία από την Κόρινθο μέχρι τη Νεμέα και το Ξυλόκαστρο! Χαρακτηριστικά παραδείγματα μας ανέφερε ολικές διαγραφές, δηλαδή διαγραφές χρεών 100% για χρέη ύψους 250.000€, 200.000€, 180.000€, αλλά και μικρότερων ποσών, όπως 18.000€ και 15.000€
Δυστυχώς, όπως επισημαίνει, το Δικαστήριο παραμένει μονόδρομος για τους οφειλέτες, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να προβαίνουν σε προτάσεις ρυθμίσεων ασύμφορων για τους δανειολήπτες!
Ακόμη δηλαδή και σε περιπτώσεις δικαστικών αποφάσεων που δεν γίνεται ολική ή μερική διαγραφή χρέους, όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω και χειρίστηκε η ίδια, ο οφειλέτης καλείται να πληρώσει άτοκα το εκάστοτε δάνειο και μάλιστα σε μηνιαιές δόσεις στις οποίες μπορεί να ανταπεξέλθει και ταυτόχρονα να ζήσει αξιοπρεπώς ο ίδιος και η οικογένειά του.
Πολλές φορές μάλιστα, τα Δικαστήρια, δε διστάζουν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις μηνιαίες δόσεις που έχουν αρχικά ορίσει, εφόσον κρίνουν ότι τα εισοδήματα του δανειολήπτη έχουν μειωθεί σε σχέση με την αρχική απόφαση. Τα Εφετεία επίσης εκδίδουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές αποφάσεις υπέρ των δανειοληπτών, απορρίπτοντας συστηματικά τους ισχυρισμούς των τραπεζών περί δόλου του οφειλέτη ή ανειλικρίνειάς του για τα στοιχεία που εμφάνισε στο Δικαστήριο.
Το ζήτημα της υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών αποτελεί πλέον ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς σχεδόν ένα στα τρία σπίτια δε μπρορεί να καλύψει ούτε τις βασικές αναγκές του, εάν επιλέξει να είναι συνεπής προς τις δόσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων του. Δυστυχώς, όπως μας τονίζει, δε φαίνεται στην παρούσα φάση ότι η Πολιτεία επιθυμεί να λάβει δραστικά μέτρα σε επίπεδο νομοθετικό, αλλά αφήνει στα Δικαστήρια να δώσουν τη λύση, ύστερα από σκληρό προσωπικό αγώνα του οφειλέτη, με συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο τον δικηγόρο του.
http://elenakonomodi.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger