.

Το παλαιό Ειρηνοδικείο στους Καλλιάνους Στυμφαλίας παραχωρείται για την στέγαση Δημοτικού Σχολείου ή Γυμνασίου

Μετά από διαρκείς προσπάθειες ενός έτους του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα σε συνεννόηση με τον Δήμο Σικυωνίων, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας και τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη Μπρίλλη, το παλαιό Ειρηνοδικείο στους Καλλιάνους Στυμφαλίας παραχωρείται για την στέγαση Δημοτικού Σχολείου ή Γυμνασίου στους Καλλιάνους.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συναντήσεις του Χρίστου Δήμα με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), η τελευταία έκανε αυτοψία στους Καλλιάνους όπου και κατέγραψε το κτήριο στην δημόσια περιουσία. Μέχρι τότε το κτήριο ήταν ένα από τα εντελώς αναξιοποιήτα κτήρια της δημόσιας περιουσίας.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κορινθίας σε συνεννόηση με τον Δήμο Σικυωνίων και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έπεισαν το Υπουργείο Παιδείας να ζητήσει από την ΕΤΑΔ να του παραχωρηθεί το παλαιό Ειρηνοδικείο στους Καλλιάνους για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου ή του Γυμνασίου Καλλιάνων.

Μετά το αίτημα εξετάστηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και επέστρεψε πάλι στην ΕΤΑΔ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του.

Ο Χρίστος Δήμας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις “αντιμέτωποι με το τέρας της Ελληνικής γραφειοκρατίας καταφέραμε μετά από ένα χρόνο και συνεχόμενες πιέσεις να παραχωρηθεί, δίχως αντίτιμο, ένα μέχρι πρότινος αναξιοποιήτο κτήριο της δημόσιας περιόυσιας για έναν πραγματικά πολύ σπουδαίο σκοπό: την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου ή του Γυμνασίου Καλλιάνων. Τώρα αυτό που απομένει είναι να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας πως θα αξιοποιηθεί το παλαιό Ειρηνοδικείο ώστε να ενταχτεί στο προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς.”
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger