.

Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας: Η δράση μας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ

Μετά την τελευταία (24/4/14) συνάντηση του Προεδρείου της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας με εκπροσώπους της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε,  μια νέα ομάδα περίπου διακοσίων επιβατών  απέκτησε τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση 20%. Η ομάδα αυτή προστέθηκε στον σημαντικό αριθμό επιβατών  που αξιοποιούν ήδη αυτή τη δυνατότητα, αποτέλεσμα ενός αγώνα για μείωση της τιμής των καρτών απεριορίστων διαδρομών ο οποίος  ξεκίνησε πριν από τρία  χρόνια περίπου από την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας (με τη στήριξη της ΟΛΜΕ) καθώς και από ομάδα εργαζόμενων επιβατών που κινητοποιούταν παράλληλα για τον ίδιο λόγο. Η κινητοποίηση λοιπόν και ο συντονισμός της δράσης των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα οδήγησε  στο θετικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο η δράση μας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Παρά την έκπτωση, τα χτυπήματα που δέχεται το εισόδημα των εργαζομένων  καθιστούν την καθημερινή μετακίνησή τους βάρος δυσβάστακτο που επιδεινώνεται από την απουσία τακτικής συγκοινωνίας από τον σταθμό Κορίνθου προς το κέντρο της πόλης.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τους υποψήφιους δημάρχους όλων των συνδυασμών να φροντίσουν να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και να στηρίξουν το αίτημα των επιβατών του προαστιακού, να ισχύει το εισιτήριό τους αλλά και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών για μία μετακίνηση στην Κόρινθο (άλλωστε αυτό ισχύει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας).
Αναγκαία προϋπόθεση βέβαια για τη χάραξη μιας τιμολογιακής  πολιτικής με κοινωνική ευαισθησία που αναγνωρίζει τη δεινή θέση που έχουν περιπέσει οι εργαζόμενοι είναι η συνέχιση του δημόσιου ελέγχου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γενικότερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger