.

Κολομβία - Ελλάδα 3-0: Την πλήγωσε η άμυνα

Από το δυνατό της στοιχείο… προδόθηκε η Εθνική Ελλάδας η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα 3-0 απ' την Κολομβία στην πρεμιέρα του Γ' Ομίλου.
Οι πρεμιέρες σε μεγάλες διοργανώσεις είναι πάντα επικίνδυνες και ειδικών συνθηκών. Δυστυχώς, αρκετές φορές κρίνουν και πολλά αναφορικά με τις προκρίσεις. Στην δική μας πρεμιέρα στο Μπέλο Οριζόντε, η Ελλάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Βρήκε απέναντί της μία Κολομβία που είχε στο πλευρό της τη συμπαράσταση 40.000 και πλέον φίλων της. Με τις συνθήκες αυτές κατάφερε να φτάσει και στη νίκη με 2-0, με την Εθνική μας να μην αξίζει κάτι παραπάνω.
Ο Φερνάντο Σάντος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη αναφορικά με τα τελευταία πλάνα που είχε για την ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας.
Στο κέντρο ήταν οι Κατσουράνης και Μανιατης με τον Κονέ να έχει έναν περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Στην επίθεση και τα άκρα αυτής χρησιμοποιήθηκαν οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης με τον Γκέκα να είναι στην κορυφή.
Το παιχνίδι, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την εθνική μας ομάδα. Μπορεί στο 5’ να υπήρξε μία μικροευκαιρία στο σουτ του Μανιάτη, ωστόσο στο επόμενο λεπτό εμφανίστηκε κενό στα πλάγια της άμυνας με τον Κουαδράδο να κάνει ωραία ενέργεια και να γυρνάει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι. Εκεί, ο Αρμέρο με σουτ άνοιξε το σκορ στη μοναδική ευκαιρία της στο πρώτο μέρος.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η «γαλανόλευκη» είχε σπουδαία ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Σαμαράς γύρισε την μπάλα στον Κονέ ο οποίος έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Από εκεί και πέρα, η Εθνική μας είχε πολλά προβλήματα όταν η Κολομβία έκανε επίθεση από τα πλάγια, ωστόσο μετά το μισάωρο ισορρόπησε αρκετά το παιχνίδι και επιτέθηκε για το γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, παρουσιάστηκε στο 45’ όταν ο Κονέ από το ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ με τον Οσπίνα να διώχνει σε κόρνερ.
Στο δεύτερο μέρος δεν έγινε κάποια αλλαγή από την αρχή, ωστόσο στο 57’ ο Φετφατζίδης πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη για να δώσει ώθηση και ενέργεια στην επιθετική μας γραμμή.
Ένα λεπτό αργότερα όμως, όλα τελείωσαν για την εθνική μας, καθώς ήρθε και το δεύτερο τέρμα των Κολομβιανών. Ύστερα από κόρνερ και αδράνεια στη μικρή περιοχή ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε μόνος του και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράφει το 2-0.
Όλα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορετική τροπή στη συνέχεια. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να επιτεθεί και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 63΄ όταν ο Γκέκας προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αν είχε σημειωθεί εκεί το γκολ, υπήρε αρκετός χρόνος για να κυνηγήσει η «γαλανόλευκη» το θετικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό από τους διεθνείς μας για να μπορέσουν να μειώσουν και να μπουν στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Κάπου εκεί όλοι σκέφτηκαν το επόμενο παιχνίδι με την Ιαπωνία, όπου είναι και ο σημαντικότερος όπου θα κριθεί το μέλλον της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση. Κάτι που φάνηκε και στο τέλος του αγώνα, όπου ο Ροντρίγκεζ διαμόρφωσε σε... χαλαρούς ρυθμούς το 3-0
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger