.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου συμμετέχει στην πορεία ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο

Πλησιάζουν δυο χρόνια από τη μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου και σε κέντρο «προσωρινής φιλοξενίας» μεταναστών χωρίς χαρτιά. Εξαρχής βέβαια η λειτουργία του κέντρου συνάντησε αντίδραση από πολλές πλευρές, για διαφορετικούς βέβαια λόγους  η κάθε πλευρά. Ωστόσο σήμερα όλοι κατανοούν ότι δεν πρόκειται για κέντρο ούτε προσωρινής ούτε φιλοξενίας  αλλά για ένα κανονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, μέσα στο οποίο, λίγα μέτρα από τα σπίτια μας, άνθρωποι στοιβάζονται σε συνθήκες απάνθρωπες, με τραγικές ελλείψεις σε ρουχισμό, υγιεινή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς μάλιστα το όριο των 18 μηνών κράτησης που αρχικά προβλεπόταν. Έτσι ο εγκλεισμός τους με τέτοιες συνθήκες ελάχιστα φαίνεται να διαφέρει  από έναν αργό θάνατο.
Τόσο η προσπάθειες του προσωπικού φύλαξης (που καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς δυσκολίες  χωρίς επαρκή στήριξη) όσο και η κινητοποίηση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την υποχρέωση για στοιχειώδη μέριμνα, τόσο του Ελληνικού Κράτους, όσο και ολόκληρης  της Ε.Ε., η οποία δε διστάζει να συμμετέχει σε πολεμικές «ανθρωπιστικές» επιχειρήσεις αλλά λησμονεί τους ανθρώπους -θύματα συχνά αυτών των επιχειρήσεων- που αργοπεθαίνουν στο κατώφλι της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των μεταναστών χωρίς χαρτιά πρέπει να αντιμετωπιστεί σε εντελώς άλλη βάση. Παρ’ όλα αυτά και όσο λειτουργούν τα κέντρα κράτησης πρέπει να τηρούνται στοιχειώδεις όροι που εξασφαλίζουν όχι μόνο την αξιοπρεπή  διαβίωση των εγκλείστων συνανθρώπων μας αλλά διασώζουν και την ανθρωπιά της κοινωνίας μας. Γιατί, για όσους θέλουν στ’ αλήθεια να κρατήσουν όρθια την ψυχή τους, το στοίχημα πρέπει να είναι να κάνουν ό, τι χρειάζεται, ώστε να  πάψει  η πόλη μας να ντρέπεται  για τη σημερινή χρήση του χώρου που άλλοτε φιλοξενούσε το ιστορικό 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου συμμετέχει στην ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 12 π.μ. στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger