.

Ο Μεγάλος Αδερφός

Ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Internet από την Ελλάδα παρακολουθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND).



Οι παρακολουθήσεις, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γερμανού δικηγόρου Νίκο Χάρτινγκ και της BND, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους ασφαλείας, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.

Έτσι, οι αντιδράσεις των Γερμανών στο αμερικανικό δίκτυο παρακολουθήσεων της NSA (θύμα της οποίας έχει πέσει και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ!) αποδεικνύονται, σε μεγάλο βαθμό, υποκριτικές. Άλλωστε, η ίδια η Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει ότι η συνεργασία της με πολλούς Ευρωπαίους και ειδικά τους Γερμανούς σε αυτό τον τομέα είναι αρμονική.

Στη λίστα με τις επικοινωνίες των χωρών που παρακολουθούνται, η οποία δόθηκε στο δικαστήρια πριν από λίγο καιρό, αναφέρεται και η Ελλάδα.

Ο εν λόγω κατάλογος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών είχε επισυναφθεί σε άλλα δικαστικά έγγραφα και φέρει τον τίτλο «Τηλεπικοινωνίες - Σχέσεις», σύμφωνα με τα «Νέα».

Εκτός όμως από την Ελλάδα, στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα 195 χώρες και τοποθεσίες. Ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο αλλά και η Νήσος Ουέικ των ΗΠΑ στον Ειρηνικό και η Μπουρκίνα Φάσο στη Δυτική Αφρική.





zougla.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger