.

Περήφανο αντίο στο Μουντιάλ από την Εθνική

Η Εθνική τα έδωσε όλα, όμως τελικά γνώρισε τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα με σκορ 5-3. 1-1 το αποτέλεσμα σε κανονική διάρκεια και παράταση. Ρουίς (52') και Παπασταθόπουλος (90'+1) σκόραραν για τις δύο ομάδες. Ο Γκέκας έχασε το μοιραίο πέναλτι.


Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά ισορροπημένο, με το ρυθμό να είναι αρκετά αργός και τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στον αγωνιστικό χώρο. Σαφής προτεραιότητα τόσο για τους Κοσταρικανούς, όσο και για τους Έλληνες, ήταν η διασφάλιση του μηδέν στην άμυνα.

Η Κόστα Ρίκα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη την εστία του Καρνέζη στο 8’, με το Ρουίς να κάνει ωραία πάσα στον Μπολάνιος, ο οποίος με το αριστερό έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα από τη δεξιά πλευρά με πρωταγωνιστή τον Γκαμπόα, "σημαδεύοντας" τον αδύναμο αμυντικά Χολέμπας, όμως οι αλληλοκαλύψεις λειτούργησαν άψογα, με τους Μανιάτη και Παπασταθόπουλο να επεμβαίνουν αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε.

Τα προβλήματα της Εθνικής σε ό,τι αφορά στο δημιουργικό κομμάτι έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στο πρώτο 20λεπτο, όμως όσα τα λεπτά κυλούσαν, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και βελτιωνόταν αισθητά στην κυκλοφορία της μπάλας.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας ήρθε στο 37ο λεπτό. Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν αυτός που επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έπιασε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Κέιλορ Νάβας κατάφερε με το δεξί πόδι να αποσοβήσει το γκολ.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, με την ελληνική ομάδα να μην έχει κινδυνέψει ουσιαστικά στο πρώτο μέρος.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με το τέμπο στο γνωστό… χαλαρό ρυθμό και την Εθνική να επιχειρεί να αναλάβει τα ηνία κυκλοφορώντας την μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Με το ρολόι να σημαδεύει το 52ο λεπτό, η Κόστα Ρίκα ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Μπολάνιος γύρισε την μπάλα στον Ρουίς, που με το αριστερό σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη, ανοίγοντας το σκορ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι παίκτες της Εθνικής φάνηκαν σαστισμένοι από το γκολ του Ρουίς, κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη, τα οποία οι Κοσταρικανοί δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν.

Στο 66’ ήρθε η αλλαγή των ισορροπιών στο ματς, με τον Ντουάρτε να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στο Χολέμπας.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν κατάφεραν στο επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αδυνατώντας να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κέιλορ Νάβας.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα μας θα… "πέσει" μαχόμενη, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση. Ο Παπασταθόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Νάβας στην προσπάθεια του Γκέκα και με σκαστό σουτ ισοφάρισε για την Εθνική μας, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με διάθεση να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στο έξτρα 30λεπτο.

Η Εθνική πίεσε πολύ και έφτασε κοντά στο γκολ στο 99', με τον Κατσουράνη μετά από φάση διαρκείας να σουτάρει με το δεξί, την μπάλα κοντράρει στον Γκονζάλες και να καταλήγει κόρνερ.

Η Κόστα Ρίκα αμύνθηκε μαζικά, έπαιξε με το χρόνο και κατάφερε να στείλει το ματς στα πέναλτι, με τον Νάβας να μετατρέπεται σε "φύλακα-άγγελο", πραγματοποιώντας καθοριστική επέμβαση στο σουτ του Μήτρογλου στο 120'.

Στη "ρώσικη ρουλέτα", οι παίκτες των δύο ομάδων ευστόχησαν στα πρώτα επτά πέναλτι, ο Φάνης Γκέκας νικήθηκε από τον Κέιλορ Νάβας και ο Ουμάνια με εύστοχη εκτέλεση έστειλε την ομάδα του στα προημιτελικά, όπου θα αντιμεωπίσει την Ολλανδία.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονσάλες, Γκαμπόα (77' Ακόστα), Ουμάνια, Ντουάρτε, Ντίας, Μπόρχες, Μπολάνιος (83' Μπρένες), Τεχέδα (66' Κουμπέρο), Ρουίς, Κάμπελ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger