.

Μέτωπο ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές


Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή στις 10 περιοχές στις οποίες προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση για τις 52 Κυριακές καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ)....

Καταγγέλλοντας την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων, η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) εξήγγειλε επίσης για αύριο Κυριακή, 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, στις συγκεκριμένες 10 περιοχές.

Η ΓΣΕΒΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΟΙΥΕ έχουν καταθέσει από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης. Ζητούν ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.

Οι τρεις φορείς, εργοδοτών και εργαζομένων, καταγγέλλουν πως η απόφαση για λειτουργίας της Κυριακές, είναι μόνο «προς όφελος των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων».

Προειδοποιούν επίσης, πως οι «ελεύθερες Κυριακές» θα σβήσουν από το χάρτη τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες αποτελούν το 95% και απασχολούν πάνω από το 80% των εργαζομένων.

πηγή: naftemporiki.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger