«Πονοκέφαλος» για την επιστροφή αγροτικών κονδυλίων 600 εκατ. ευρώ

Μία νέα δημοσιονομική «βόμβα» καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, μετά τη διπλή απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαικών Κοινοτήτων για ανάκτηση παράτυπων αγροτικών ενισχύσεων 600 εκατ. ευρώ περίπου που διανεμήθηκαν την προηγούμενη 10ετία.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη και κάτι τέτοιο υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου. Μετά την κοινοποίηση, η απόφαση πρέπει να εκτελεστεί εντός 60 ημερών, δηλαδή περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα χειρίζεται το νομικό τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το οποίο το ΥΠΟΙΚ -δημοσιονομικά υπεύθυνο- αναμένει σύμφωνα με πληροφορίες εισήγηση για πιθανές νομικές διεξόδους. Η χρονική συγκυρία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο χρόνος συμπίπτει με την νέα άφιξη των δανειστών στην Αθήνα για την πέμπτη αναθεώρηση και το δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών, αλλά και με τις εισηγήσεις, τις οποίες περιμένουν από το ΥΠΟΙΚ για τα ειδικά μισθολόγια (ενστόλων, ιατρών ΕΣΥ, ακαδημαϊκών κλπ) και υπολογίζεται ότι έχουν δημοσιονομικό κόστος περίπου το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr
zougla.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger