.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της εταιρείας Γενική Καλωδίων


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της εταιρείας Γενική Καλωδίων που αποφάσισε να προχωρήσει σε εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η εργοδοσία ήταν πως έτσι θα βελτιωθεί η κατάσταση, όμως αντί για αυτό αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους, δίνοντας μόνο έναντι από τον μισθό τους. Για αυτήτην κατάσταση σοβαρές ευθύνες έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου αφού με την σύμφωνη γνώμη του η εργοδοσία προχώρησε στην εκ περιτροπής εργασία.

Συνάδελφοι,

Έχουμε πείρα, όσες φορές έχουμε δεχθεί μειώσεις μισθών ώστε να μην «έρθουν τα χειρότερα» οδηγηθήκαμε σε χειροτέρευση ζωής μας και οι εξελίξεις δεν άργησαν να έρθουν. Θυμηθείτε όταν πριν λίγα χρόνια η Fulgor άλλαζε ιδιοκτήτη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και στο εργοστασιακό σωματείο έλεγαν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και οι εργασιακές σχέσεις δεν θα αλλάξουν. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Στο εργοστάσιο δουλεύουν περίπου 180 εργάτες πλέον και η εταιρεία, μέσω εργολάβων , έχει εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Καλούμε τους εργάτες στη Γενική Καλωδίων να παλέψουν για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και την κατάργηση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας. Θα έχουν τη στήριξη μας σε όποια μορφή αγώνα αποφασίσουν.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger