.

Είπε «όχι» το Συμβούλιο Εφετών στην αίτηση αποφυλάκισης του Στάθη Μπούκουρα

Στις φυλακές Ναυπλίου θα παραμείνει ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, αφού το Συμβούλιο Εφετών δεν υιοθέτησε τις εισαγγελικές προτάσεις για αποφυλάκιση του και αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με δυο βουλεύματα του, είπε «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισης του Στάθη Μπούκουρα και «ναι» στην παράταση της προσωρινής του κράτησης για ακόμη ένα εξάμηνο.

Αν και δυο εισαγγελείς είχαν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο βουλευτής, τελικά, το συμβούλιο είχε αντίθετη άποψη διαψεύδοντας εκείνους που συνέδεαν τις εισαγγελικές προτάσεις για αποφυλάκιση με την διαφοροποίηση του Στάθη Μπούκουρα από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση Μπούκουρα ήταν η πρώτη φορά που εισαγγελείς άνοιγαν την πόρτα της φυλακής σε βουλευτή κατηγορούμενο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη είχε προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτησή του βουλευτή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του, είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger