Μείωση του κόστους των δηλώσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ελέγχου (ΟΣΔΕ) κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων για τους αγρότες.


Τη μείωση του κόστους που θα πληρώσουν οι αγρότες για τις φετινές δηλώσεις του ΟΣΔΕ κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για το θέμα αυτό, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή πριν από περίπου ένα μήνα μετά από σχετική επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Σικυωνίων και άλλων Συνεταιρισμών της Κορινθίας. (Ελληνοχωρίου, Κρυονερίου, Σουλίου, Στιμάγκας, Λαλιωτίου, Πασίου- Κλημεντίου και Διμηνιού). Επίσης, ο Χρίστος Δήμας είχε συζητήσει εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα εξής:

"Για την αντιμετώπιση του θέματος του υψηλού κόστους που επιβάρυνε τους αγρότες αποφασίστηκε να γίνουν οι ακόλουθες μειώσεις στα τιμολόγια της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ:
·      Στα 20 ευρώ ανά αίτηση-δήλωση ορίζεται το ανώτατο κόστος για τους αγρότες των μικρών νησιών του Αιγαίου με δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης μέχρι 200 ευρώ.
·      Στα 13,21 ευρώ μειώνεται το κόστος ανά αίτηση-δήλωση για τους αγρότες που δεν έχουν καμία μεταβολή στις φετινές τους δηλώσεις ΟΣΔΕ, σε σχέση με πέρσι.
·      Στα 30 ευρώ ανά αίτηση-δήλωση ορίζεται το κόστος για τους αγρότες με ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης μέχρι 400 ευρώ.
·      Σε 35 περιοχές της χώρας με ιδιαιτερότητες (π.χ. μεγάλο αριθμό αγροτεμαχίων και μικρό αριθμό ατομικών δικαιωμάτων ενίσχυσης) ορίζονται ειδικά τιμολόγια (π.χ. μέχρι 50 στρέμματα ανεξαρτήτου του αριθμού των αγροτεμαχίων το κόστος είναι 45 ευρώ, μέχρι 100 στρέμματα ανεξαρτήτου του αριθμού των αγροτεμαχίων το κόστος είναι 65 ευρώ).
·      Θεσπίζονται πολύ χαμηλά τιμολόγια σε ειδικές κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα ο κρόκος Κοζάνης (12 ευρώ ανά αίτηση-δήλωση)
Με τις αλλαγές αυτές στα τιμολόγια ΟΣΔΕ ο μέσος όρος του κόστους ανά αίτηση-δήλωση μειώνεται στα 52 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται το σύνολο της διαδικασίας που θα απαιτηθεί για την υποβολή, τυχόν διόρθωση, επεξεργασία της αίτησης-δήλωσης και την καταβολή της κοινοτικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες. Με τα νέα τιμολόγια ένας στους τρεις αγρότες που υπέβαλλαν φέτος αίτηση-δήλωση ΟΣΔΕ, συμπεριλαμβανομένων και των νέων αγροτών που δεν έχουν δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης την τρέχουσα περίοδο, θα πληρώσουν τελικά μόνο 31 ευρώ, όπως φαίνεται από τον πίνακα που ακολουθεί."
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger