Αυτός είναι ο πρώτος αγνοούμενος που έγινε η ταφή του στα κατεχόμενα πριν δύο ημέρες (ΦΩΤΟ)


Πρόκειται για τον έφεδρο στρατιώτης στο 361 τάγμα Πεζικού Γιαννάκη Σάββα Λιασή ο οποίος σκοτώθηκε κατά την τουρκική εισβολή τον Αύγουστο του 1974”. Οι γονείς του, Σάββας και Μαρούλα Λιασή, παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην Αγία Τριάδα αναμένοντας για σαράντα χρόνια τον γιο τους.
Ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος Γιαννάκης Σάββα Λιασή γεννήθηκε στις 04/05/1953 και φοίτησε στο Γυμνάσιο Γιαλούσας. Το 1974 ήταν πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η τελευταία φορά που τον είδε η οικογένεια του ήταν στις 11 Αυγούστου 1974. Την επόμενη μέρα ήταν προγραμματισμένο να πάει στον Άγιο Επίκτητο.

Βρέθηκε σε ομαδικό τάφο με άλλους τέσσερις στην Κλεπίνη τον Μάρτιο του 2010 και ταυτοποιήθηκε με την μέθοδο του DNA στις 22 Μαΐου 2014.

Η αδελφή του Τούλα Λιασή, 17 χρονών τότε, έμεινε εγκλωβισμένη στην Αγία Τριάδα μέχρι τον Αύγουστο του 1975. Εδώ και 34 χρόνια, βρίσκεται στην Ολλανδία όπου και εργάζεται.

Μεγαλύτερη τιμή για τον ίδιο, αναφέρει η αδελφή του, “είναι να ταφεί στον τόπο του και ας μην έχει τις στρατιωτικές τιμές, γιατί ανήκει στο χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε".

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παναγιώτης Αντωνίου. Θα τον συνοδεύει στα κατεχόμενα ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ για την μετάβαση των δύο στα κατεχόμενα έχουν ενημερωθεί τα Ηνωμένη Έθνη και προέβησαν στις δέουσες ενέργειες για την ομαλή μετάβασή τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Νίκος Θεοδοσίου, είπε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι ο μέχρι πρώτινος αγνοούμενος θα ταφεί στην γενέτειρά του, Αγία Τριάδα, στα κατεχόμενα.

“Είναι συγκινητικό και ταυτόχρονα συγκλονιστικό το γεγονός ότι δύο εγκλωβισμένοι γονείς θάβουν μετά από 40 χρόνια τον αγνοούμενο γιό τους”, είπε ο κ. Θεοδοσίου.
newsit.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger