Ρωσική επίδειξη ισχύος στην Κριμαία - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ

Κριμαία:  Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Ρόιτερς από τις σημερινές πρεοετοιμασίες για την Ναυτική Παρέλαση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου.

 Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σε μια προφανή επίδειξη πυγμής και ισχύος στην περιοχή. Την Κυριακή  θα πραγματοποιηθεί η κυρίως ναυτική επίδειξη, η οποία αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, παρά τις οικομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία, μετά τις κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία, λόγω της εμπλοκής της στην Ουκρανική κρίση, της μονομερούς προσάρτησης της Κριμαίας και την στρατιωτική στήριξη στους ρωσόφωνους αυτονομιστές αντάρτες της Ανατολικής Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ τα ονόματα των 15 φυσικών προσώπων και 18 νομικών προσώπων (δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων) σε βάρος των οποίων αποφασίστηκε η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων για το ρόλο τους στην προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

Το θέμα των κυρώσεων, και το εάν σε αυτές θα συμπεριλαμβάνονται ήδη συμφωνημένες κρατικές συμβάσεις, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη Γαλλία, η οποία έχει συμφωνήσει να πωλήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral αξίας 1,2 δισεκ. ευρώ.
«Ως έναν βαθμό, όλοι σπεύδουν να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα δικά τους, εθνικά συμφέροντα», ώστε να πληγούν όσο το δυνατόν λιγότερο, επισήμανε ακόμη αναφερόμενος στις κυρώσεις ένας ευρωπαίος διπλωμάτης.Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η 27η Ιουλίου θα οριστεί από δω και μπρος ως Ημέρα Ναυτικής Παράδοσης στην Ρωσία.
onalert.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger