.

«Φλοίσβος»: Η πιο όμορφη πλατεία της Κορίνθου (φώτο)

Η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, γνωστότερη και ως «Φλοίσβος», κυριαρχείται στο κέντρο της από ανισόπεδα σιντριβάνια που στην κορυφή τους προβάλει το μπρούτζινο άγαλμα του Πήγασου,
σύμβολο της πόλης της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Για χρόνια υπήρξε το κέντρο συνάντησης των κατοίκων, που απολάμβαναν τη βόλτα τους αλλά και τη διασκέδασή τους, με γνωστότερο το τουριστικό περίπτερο που κυριαρχούσε, πριν την κατεδάφισή του στο κέντρο της πλατείας. Παλαιότερα και μπροστά από το περίπτερο, λειτουργούσε μία παραλία η οποία εγκιβωτίσθηκε με κυβόλιθους και ενσωματώθηκε στην επέκταση του λιμανιού, με σκοπό να εξυπηρετήσει τόσο στην υποδοχή σκαφών όσο και στη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής.
Θεωρείται «σταυροδρόμι» και πέρασμα διαφορετικών προορισμών, όπως είναι το κτήριο του Δημοτικού θεάτρου ( μέρος του λειτουργεί και ως Πανεπιστήμιο), η Λέσχη των Αξιωματικών ανατολικά και αρκετές καφετέριες κατά μήκος της οδού Δαμασκηνού, που προτιμούνται για ένα ευχάριστο διάλειμμα και απολαυστικό καφέ, μετα από ένα περίπατο κατά μήκος της κεντρικής μαρίνας της πόλης. Λόγω της εύκολης πρόσβασης και του μεγάλου ελεύθερου χώρου της, υποδέχεται κατά καιρούς πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτικές συγκεντρώσεις.





Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger