Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να μειωθούν οι φόροι

Σχέδιο για τη μείωση φόρων: Ταμειακές online αλλά και ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων. Τα τέσσερα κλειδιά του Γκίκα Χαρδούβελη για τη μείωση των φορολογικών βαρών...Το τέλος των έκτακτων φορολογικών μέτρων και μείωση των βαρών σε ευσυνείδητους φορολογουμένους περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, στο σχέδιο του κ. Χαρδούβελη περιλαμβάνονται τέσσερα κλειδιά με τα οποία θα "ξεκλειδώσουν" οι φορολογικές ελαφρύνσεις:

*Ηλεκτρονική διασύνδεση σε πραγματικό χρόνο της φορολογικής διοίκησης με τις ταμειακές μηχανές. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ελέγχει τις συναλλαγές και άρα τα έσοδα από ΦΠΑ. Πρόκειται για ένα παλιό σχέδιο που δεν προχώρησε και τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο.

*Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται με βάση τις δηλώσεις του Ε9 και τις φορολογικές δηλώσεις. Όταν ολοκληρωθεί θα δίνει τη δυνατότητα στο ΥΠΟΙΚ να ελέγχει την ειλικρίνεια των φορολογουμένων, διασταυρώνοντας πχ συναλλαγές για αγορές ακινήτων με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν.

*Μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπως τα συστήματα εισροών-εκροών σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων και ενεργειακών προϊόντων, τα x-rays στα τελωνεία, τα gps στα μεταφορικά μέσα και μέτρα σήμανσης και ψηφιακής επαλήθευσης στα καπνικά, αλκοολούχα και λοιπά προϊόντα. Τα μέτρα αυτά έχουν επίσης ξεκινήσει αλλά καθυστερούν σημαντικά.

*Διασταυρώσεις, χρησιμοποιώντας καλύτερη μεθοδολογία στη στοχοθεσία και μεθοδική συγκέντρωση πληροφοριών.

Ακόμη προανήγγειλε εξορθολογισμό των διατάξεων του ποινολογίου με τρόπο που να μην καταλογίζονται πρόστιμα τα οποία δεν εισπράττονται ενώ υποσχέθηκε τη δημιουργία περιβάλλοντος ανταμοιβής των συνεπών φορολογουμένων.

Παράλληλα, στην ομιλία του στο συνέδριο του περιοδικού Economist, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η χώρα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε ένα δεύτερο στάδιο με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις "που αλλάζουν προς το καλύτερο τους θεσμούς, το DNA του κράτους και της οικονομίας".

"Για αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε σε κρίσιμα πεδία πολιτικής όπως η αύξηση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, η ρύθμιση του ιδιωτικού επιχειρηματικού χρέους για την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων, με αναδιοργανώσεις και συγχωνεύσεις, το άνοιγμα αγορών αγαθών και υπηρεσιών, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων και πολιτών", προσέθεσε.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger