Να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Νέων Κορινθίας και κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης

Πριν από δέκα μέρες ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Παπαγγελλόπουλος, ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει το Κέντρο Νέων Κορίνθου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης της εταιρείας η οποία το λειτουργούσε μέχρι πριν από δύο χρόνια. Η ανακοίνωση αυτή είναι η οριστικοποίηση μιας διαδικασίας που κρατάει τα τελευταία 4 με 5 χρόνια και που την ευθύνη της φέρουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το Κέντρο Νέων τα
χρόνια αυτά. Οι ευθύνες βαρύνουν.

1. Τον τελευταίο εκλεγμένο νομάρχη Κορινθίας και νυν βουλευτή και υφυπουργό της ΝΔ κ. Ταγαρά που επέτρεψε τη λειτουργία του κέντρου με τρόπο που λειτουργούσε σε βάρος της ίδιας του της μακροπρόθεσμης επιβίωσης.

2. Την παρούσα διοίκηση της περιφέρειας, δηλ. τους κ.κ. Τατούλη, Δέδε και Παπαγγελλόπουλο που επέτρεψαν με την πρωτοφανή αδράνειά τους την πλήρη απαξίωση του Κέντρου Νέων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

3. Το Δήμο Κορινθίων που σαν ένα από τα τρία (3) μέρη της εταιρείας δεν άσκησε με τη συνέπεια που θα έπρεπε τον εποπτικό του ρόλο, προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία του Κέντρου.

4. Το ΝΟΣΥΝ (Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας) που, αφού επί χρόνια φιλοξενήθηκε στο Κέντρο, επέβαλλε τη λύση της εταιρείας που διαχειριζόταν μέχρι το 2013 το Κέντρο Νέων και οδήγησε την κατάσταση στο σημερινό αδιέξοδο.

Το Κέντρο Νέων παραμένει ανοιχτό σαν χώρος πολιτισμού τον τελευταίο ενάμισι χρόνο (από το χειμώνα του 2013) εξαιτίας της Πρωτοβουλίας για το Κέντρο Νέων και των ομάδων που τη συναποτελούν. Με εθελοντική δουλειά η Πρωτοβουλία επέβαλλε τη λειτουργία του Κέντρου δίνοντας έτσι την προοπτική του χώρου. Αντί όμως η προσπάθεια αυτή να στηριχθεί από την περιφέρεια, ο
αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελλόπουλος με πρόσχημα την εκκαθάριση της εταιρείας που διαχειριζόταν το Κέντρο ζητά το οριστικό κλείσιμο του χώρου.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί το χώρο του Κέντρου Νέων σαν αποθήκη (!) για τις άλλες δύο πολιτιστικές δομές που έκλεισε η απερχόμενη περιφερειακή διοίκησ (Τατούλη, Δέδε και Παπαγγελλόπουλου), δηλ. το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και το Λυσίπειο.

Σημαντική παράμετρο στο θέμα αποτελεί και το γεγονός ότι για ενάμισι χρόνο οι δύο –πρώην πλέον- εργαζόμενες στο Κέντρο είναι απλήρωτες και όμηροι της συγκεκριμένης κατάστασης.
Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας που έχει επιδείξει η απερχόμενη περιφερειακή αρχή για το θέμα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα από την τελευταία συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε το Φεβρουάριο του 2013(!) μετά από ερώτηση που
κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου (βλέπε σχετικά: http://www.syrizakorinthias.gr/2009-03-28-17-40-27/173-2013-02-19-10-29-57)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ θεωρεί επιβεβλημένο να μείνει ανοιχτό το Κέντρο Νέων και κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης, γιατί η όποια άλλη επιλογή θα ακυρώσει τον αγώνα που καταβάλλουν οι ομάδες της Πρωτοβουλίας να μείνει ζωντανός και ενεργός ο χώρος και θα δικαιωθούν αυτοί που προσπαθούν με λύσσα να κλείσουν οριστικά το Κέντρο Νέων. Παράλληλα είναι παραπάνω από ανάγκη να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων οι οποίοι αντί να επιβραβευθούν για την προσφορά τους, πέρα από τις υποχρεώσεις τους τις περισσότερες φορές, τιμωρούνται με τρόπο απαράδεκτο. Τέλος, επειδή το Κέντρο Νέων πρέπει να περάσει στην καινούργια φάση λειτουργίας του με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία, προς την κατεύθυνση αυτή θα καταθέσει και σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που η θητεία του ξεκινάει το Σεπτέμβρη.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger