Χρήστος Δημητρόπουλος: «Γυρίζουμε σελίδα στη Διαχείριση Απορριμμάτων»


«Ο Πέτρος Τατούλης μέσω της Αειφόρου Ανάπτυξης οδηγεί την Πελοπόννησο στην Πρωτοπορία». 
Γυρίζουμε επιτέλους σελίδα και κάνουμε το  πρώτο, μεγάλο και σημαντικό βήμα για την  ορθολογική, επιστημονικά άρτια, οικονομικά βιώσιμη και κυρίως περιβαλλοντικά βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα. 
Μέσα στο 2015 θα λειτουργήσει το νέο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο , με το οποίο θα αποτελέσουν παρελθόν οι απαράδεκτες πρακτικές και οι τριτοκοσμικές εικόνες των παράνομων χωματερών που λειτουργούν ανεξέλεγκτες σε όλη την Περιφέρεια.

Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ και αφορά την κατασκευή-λειτουργία τριών μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και ισάριθμων χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων και δύο σταθμών μεταφόρτωσης, με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να στέλνει σαφές μήνυμα στους επαγγελματίες της άρνησης ότι τίποτα δε θα ανακόψει την ολοκλήρωση του έργου. 

Πρόκειται για ένα έργο πρωτοποριακό και εξαιρετικά φιλικό, καθώς έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος ως ιδιαιτέρως περιβαντολλογικό, ξεπερνώντας τους στόχους ακόμα και των προηγμένων μηχανισμών και συστημάτων της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια μέσω των συντονισμένων και αποτελεσματικών «κινήσεων Τατούλη», ο οποίος αψηφώντας το πολιτικό κόστος αλλά και επιτυγχάνοντας όχι μόνο ένα ελληνικό ρεκόρ αλλά ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ, κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα (μόλις 10 μηνών) να αδειοδοτηθεί η περιβαλλοντική μελέτη. 

Κατά το χρονικό διάστημα κατασκευής και λειτουργίας των μονάδων θα δημιουργηθούν 800 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 200 μόνιμες.Εκτιμάται επίσης ότι θα δημιουργηθούν και έμμεσες θέσεις εργασίας από κλάδους που αναμένεται να αναπτυχθούν, όπως, π.χ. η εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του, έστειλαν πλέον ξεκάθαρο μήνυμα σ' όσους τακτικά και ..ποικιλοτρόπως προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο στους πολίτες, καθώς βλέπουν την Πελοπόννησο να κερδίζει το στοίχημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αειφορίας συνολικότερα.

Άλλωστε πολύ πριν τις εκλογές αρκετοί ήταν εκείνοι που τρόμαζαν πολιτικά από την επιτυχία της αποτελεσματικής «μεθόδου Τατούλη» και αντιδρούσαν ..σπασμωδικά.

Ο Τόπος μας έχει ανάγκη από πολιτικούς με όραμα, διάθεση εργασίας και προσφοράς.Έχει ανάγκη από μια σύγχρονη γενιά πολιτικών, όχι απαραίτητα νέων σε ηλικία. 

Έχει ανάγκη από πολιτικούς που να διαθέτουν έρεισμα στη λαϊκή βάση, ικανούς να αψηφούν το όποιο πολιτικό κόστος ανά πάσα στιγμή.

Έχει ανάγκη από πολιτικούς που να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις πάντα προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, να αντιστέκονται στις συντεχνίες και τα ποικίλα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και να επενδύουν στην καινοτομία. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδεικνύει στην πράξη ότι διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.  Άλλωστε η αξιόπιστη και αποτελεσματική «Συνθήκη Τατούλη» πηγάζει από την κοινωνία και αποτελείεγγύηση για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Τόπου μας. 

Η Χώρα μας διαθέτει ένα Περιφερειάρχη, ο οποίος μετά την ηχηρή εκλογική του Νίκη, «καλείται» να ηγηθεί και να οδηγήσει και τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδας σε νέες καινοτομίες και ορατά αποτελέσματα, αποτυπώνοντας ένα ελπιδοφόρο αύριο για τους Πολίτες.

Γράφει ο Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος 
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας | Μέλος Π.Ε. 
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. 
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger