.

Βίντεο-Σοκ: Εκτέλεσαν Παλαιστίνιο ενώ έψαχνε επιζώντες από την οικογένειά του στη Γάζα

Την φρίκη του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, αποτυπώνει βίντεο που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση νεαρού Παλαιστίνιου από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, την ώρα που αναζητά επιζώντες από την οικογένειά του, μέσα στα ερείπια.
Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες από την ακτιβιστική οργάνωση International Solidarity Movement, διακρίνεται ο νεαρός που φορά μια πράσινη μπλούζα να αναζητά επιζώντες από την οικογένειά του με την βοήθεια διασωστών και εθελοντών που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους κατά την διάρκεια ανακοινωθείσας εκεχειρίας.
Ενώ βρίσκεται σε ένα άνοιγμα ανάμεσα σε δυο κτήρια, στην κατεστραμμένη γειτονιά Shujaiya, φαίνεται ότι δέχεται τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Λίγο αργότερα, κι ενώ κείτεται τραυματισμένος στο έδαφος, δέχεται και άλλα πυρά και φαίνεται ότι σταματά να κινείται, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μπροστά στους αποσβολωμένους διασώστες.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, οι άνθρωποι που τον συνόδευαν αδυνατούσαν να τον πλησιάσουν λόγω των πυκνών πυρών και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.
Νέα θύματα μεταξύ των οποίων και μια έγκυος
Σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη 15η ημέρα της επίθεσης που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, η μία από τις οποίες ήταν έγκυος και ένα παιδί, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα πως το γραφείο του στη Γάζα επλήγη από πυρά και προειδοποίησε πως θεωρεί το Ισράηλ υπεύθυνο για την ασφάλεια του προσωπικού του.
Η έγκυος σκοτώθηκε από πλήγμα στο Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ταυτόχρονα μ' ένα τετράχρονο κοριτσάκι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δύο άλλες γυναίκες, ηλικίας 50 και 70 ετών, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στη Ζεϊτούν, μια νότια συνοικία της πολης της Γάζας, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ-Κούντρα, τον εκπρόσωπο των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθείων.
Δύο άνδρες σκοτώθηκαν, τέλος, στην Αλ-Καράρα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε ο ίδιος.
Εξάλλου το γραφείο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαζίρα, το οποίο βρίσκεται στον 11ο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Γάζα, επλήγη από πυρά και το προσωπικό του δικτύου απομακρύνθηκε αμέσως, έκανε γνωστό ένας από τους ανταποκριτές του στη Γάζα.
Χωρίς να διευκρινίσει από πού προέρχονταν τα πυρά, το δίκτυο ανακοίνωσε πως "θεωρεί τις ισραηλινές αρχές υπεύθυνες για την ασφάλεια του προσωπικού (του)".
Το δίκτυο ανακοίνωσε πως είναι θύμα "μιας εχθρικής εκστρατείας" στο Ισραήλ επειδή καλύπτει ευρέως τις επιπτώσεις που έχουν τα ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα επί του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας.
Το αλ-Τζαζίρα επικαλείται στον ιστότοπό του τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο, ζήτησε χθες, Δευτέρα, να εμποδισθεί η δουλειά του Αλ-Τζαζίρα στο Ισραήλ εκτιμώντας ότι "δεν κάνει δημοσιογραφική δουλειά, αλλά πλύση εγκεφάλων".
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger