.

Προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης καθώς μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο και τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής που...
κατά την διάρκεια της πρώτης του απολογίας δεν είχε κριθεί προφυλακιστέος, τώρα θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές μετά την απολογία του για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση. 
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε δίχως να συνοδεύεται από τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως την υπεράσπιση του ανέλαβε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος είναι συνήγορος και του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου. 


Στο 24σελιδο σκεπτικό του εντάλματος προφυλάκισης του, ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος να τελέσει και νέες εγκληματικές πράξεις λόγω του χαρακτήρα του. Μάλιστα, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα καταγράφονται το τηλεοπτικό επεισόδιο με το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, αλλά και το επεισόδιο στην Κρήτη όταν απευθυνόμενος σε επικεφαλής αστυνομικών αρχών είπε ότι «θα υπάρξουν και νεκροί».

Παράλληλα, στο σκεπτικό της απόφασης καταγράφονται τα ντοκουμέντα της δικογραφίας όπου απεικονίζεται να πυροβολεί με όπλα, αλλά και να εκπαιδεύει άλλα μέλη της Χ.Α., ενώ γίνεται αναφορά στην μετατροπή που φέρεται να έχει κάνει στα κυνηγετικά του όπλα, τα οποία μετέτρεψε σε πυροβόλα.


Οι δικαστές αναφέρονται επίσης στη στρατιωτική οργάνωση της Χ.Α, την ιεραρχία, την λεκτική βία που χρησιμοποιούσε με σκοπό την επιβολή με την βία της ιδεολογίας του και σε τρίτους, αλλά και σε βίαια επεισόδια που ήταν πρωταγωνιστής.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger