Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Ανοιχτά είναι σήμερα τα εμπορικά κατάστημα, στο πλαίσιο της πολιτικής για επτά (7) Κυριακές λειτουργίας των μαγαζιών το χρόνο, εν μέσω μάλιστα περιόδου εκπτώσεων και παρά την απεργία των εμποροϋπαλλήλων.
Τα μαγαζιά άνοιξαν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.
Νωρίτερα το πρωί, στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την συντονιστική δράση κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας και της απελευθέρωση των ωραρίων.
Λίγο νωρίτερα στην Καπνικαρέα συγκέντρωση πραγματοποίησε και ο Εμπορουπαλληλικός Σύλλογος Αθήνας.
Παράλληλα, από τις 10:30 το πρωί, εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους αλλά και απλοί πολίτες πραγματοποιούν μικρές συγκεντρώσεις κατά μήκος του εμπορικότερου δρόμου του κέντρου της πρωτεύουσας. Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, για την αποφυγή εντάσεων.
Οι περισσότεροι από τους καταναλωτές πάντως που επισκέπτονται τα καταστήματα είναι τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους. Μικρή είναι η συμμετοχή των Αθηναίων.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάποια μαγαζιά παρέμειναν κλειστά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κυριακάτικο άνοιγμα και υπακούοντας στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.
Στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, καλεί του εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους καμία Κυριακή έως τις 31 Αυγούστου.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger