Ερώτηση Δήμα για το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας ΤΕΤΡΑ της Ελληνικής Αστυνομίας


Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας συνυπέγραψε ερώτηση μαζί με άλλους 16 βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη, σχετικά με το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας ΤΕΤΡΑ της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα του τύπου (εφημερίδα Καθημερινή, 3-7-14) αναφέρουν ότι το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΤΕΤΡΑ), κοστίζει σύμφωνα με σχετικό πόρισμα ειδικών- ετησίως, τέσσερις, τουλάχιστον, φορές περισσότερο, απ’ότι σε χώρες του εξωτερικού. Επίσης, αναφέρει ότι στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων διαπιστώνεται, πως από τους 21.000 πομποδέκτες ΤΕΤΡΑ που διαθέτει το Υ.Δ.Τ. χρησιμοποιούνται μόνο οι 7.000. και το σύστημα προσφέρεται μόνο για το νομό Αττικής, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιείται το αναλογικό σύστημα. Οι 17 Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Υπουργό να τους απαντήσει:

1) Αν οι σχετικές πληροφορίες της εφημερίδας ευσταθούν.

 2) Αν για την εν λόγω προμήθεια και τις επιπλέον δαπάνες, που πλήρωσε η Χώρα μας έγινε σχετική έρευνα και ποια τα αποτελέσματα.

3) Αν επιβλήθηκαν οποιεσδήποτε κυρώσεις και κατά ποίων.

 4) Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο, προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να ενισχύσει την επιχειρηματική ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

 Θέμα: Σύστημα ΤΕΤΡΑ-ΕΛ.ΑΣ.Πρόσφατα στον τύπο (εφημερίδα Καθημερινή, 3-7-14), δημοσιεύθηκε ότι το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΤΕΤΡΑ), κοστίζει σύμφωνα με σχετικό πόρισμα ειδικών- ετησίως, τέσσερις, τουλάχιστον, φορές περισσότερο, απ’ότι σε χώρες του εξωτερικού.Η Χώρα μας προμηθεύτηκε το συγκεκριμένο σύστημα την 31-7-2003, με έναρξη λειτουργίας την 1-8-2004, από την Αμερικάνικη εταιρεία SAIC, με δεκαετή σύμβαση συντήρησης αυτού.

Τώρα, με τη λήξη της δεκαετούς Σύμβασης, συστάθηκε ομάδα εργασίας, προκειμένου να εκτιμήσει αν πρέπει να ανανεωθεί η Σύμβαση ή να αγοραστεί από το Ελληνικό Κράτος το δίκτυο υποδομής του.Μάλιστα, το σχετικό ρεπορτάζ, της έγκριτης εφημερίδας, αναφέρει ότι στο πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων διαπιστώνεται, πως από τους 21.000 πομποδέκτες ΤΕΤΡΑ που διαθέτει το Υ.Δ.Τ. χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι 7.000…Ακόμη, ότι η χρήση του συστήματος προσφέρεται μόνο για το νομό Αττικής, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιείται το αναλογικό σύστημα…Κατόπιν των ανωτέρωΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:1) Αν οι σχετικές πληροφορίες της έγκριτης εφημερίδας ευσταθούν.2) Αν για την εν λόγω προμήθεια και τις επιπλέον δαπάνες, που πλήρωσε η Χώρα μας έγινε σχετική έρευνα και ποια τα αποτελέσματα…3) Αν επιβλήθηκαν οποιεσδήποτε κυρώσεις και κατά ποίων.4) Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο, προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να ενισχύσει την επιχειρηματική ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger