.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ

Η τοπική - Κορινθιακή – οικογενειακή επιχείρηση με τους 30 και πλέον Έλληνες – Κορίνθιους εργαζόμενους, σε μια περίοδο κρίσης και σχεδόν κατάρρευσης της οικονομίας και της κοινωνίας,
κάνει επενδύσεις και προσλαμβάνει, δίνει λύσεις με μικρές - τοπικές μονάδες στη διαχείριση των απορριμμάτων, αναπτύσσει συστήματα συλλογής και μεταφοράς, προσωρινής εναπόθεσης και διαχείρισης, με κύριο στόχο την ανακύκλωση του ξηρού ρεύματος, την κομποστοποίηση των οργανικών – βιοαποδομήσιμων και ερευνά τρόπους αξιοποίησης των υπολειμμάτων, πέρα από την ταφή και την καύση.

Οι αδειοδοτήσεις της,επιτρέπουν τη διαχείριση όλων των μη επικίνδυνων στερεών και υγρών αποβλήτων.

Οι συμβάσεις συνεργασίας της, είναι με όλα τα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης της χώρας και οι συνεργάτες της,με ομοειδείς ή συμπληρωματικές επιχειρήσεις,της δίνουν τη δυνατότητα για νόμιμη, οικονομικότερη και ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων.

Η αδειοδοτημένη μονάδα ΚΔΑΥ για τη διαχείριση των συσκευασιών (συνεργασία με ΕΕΑΑ –μπλε κάδο) για χάρτινες, μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, είναι η μεγαλύτερη σε δυναμικότητα και σε εξοπλισμό από τις 3 συνολικά μονάδες της Πελοποννήσου.

Η αδειοδοτημένη μονάδα κομποστοποίησης οργανικών βιοαποδομήσιμων αποβλήτων,  (αποφάγια, χαλασμένα φρούτα – λαχανικά, ληγμένα τρόφιμα, υπολείμματα κήπων – χόρτα – κλαδέματα, υπόλοιπα βιομηχανιών τροφίμων), είναι η μοναδική στην Πελοπόννησο.

Το αδειοδοτημένο πράσινο σημείο,  το πρώτο στην Ελλάδα, καλύπτει τη συνεργασία με όλα τα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης στην Ελλάδα, για ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα τέλους κύκλου ζωής, ελαστικά, συσσωρευτές, λάδια, μπαταρίες, αλλά και τα μη θεσμοθετημένα ακόμη, όπως: τηγανέλαια, μπάζα, ρούχα, κλαδέματα, μέταλλα κάθε είδους (πέρα από συσκευασίες) αλουμίνια κάθε μορφής, σίδηρο, χαλκός, κασσίτερος, καλώδια αλουμινίου, χαλκού κ.α.

Οι άδειες συλλογής και μεταφοράς,  καλύπτουν τις Περιφέρειες της

Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής (υπό έκδοση) και Θεσσαλίας.

Ο εξοπλισμός συλλογής (φορτηγά – κοντέινερ), μαζί με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, μπορεί να δώσει λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές.

Και τέλος, η ανάπτυξη της δραστηριότητας εκτός από την Κορινθία, στην Αργολίδα και την Αρκαδία, με την αδειοδότηση χώρων προσωρινής εναπόθεσης (πράσινων σημείων) σε κάθε Δήμο
και με τη χρήση κινητού εξοπλισμού,  δίνει την άμεση και βέλτιστη περιβαλλοντικά και οικονομικά λύση για την κάλυψη της μεταβατικής περιόδου,

έως τη συνολική οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης αποβλήτων στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια μπορεί να συμμετέχει  πραγματοποιώντας ένα κομμάτι εργασιών στην οριστική και μόνιμη λύση.

Και ενώ δίπλα μας υπάρχουν όλα αυτά και ακόμα άλλα που οργανώνονται,το αποτέλεσμα είναι ότι η μονάδα ΚΔΑΥ δουλεύει τον χειμώνα 3 μέρες την εβδομάδα και μόνο το καλοκαίρι για 3 μήνες, 4 με 5 ημέρες την εβδομάδα, λόγω έλλειψης υλικού!!!

Η μονάδα κομποστοποίησης δεν λειτουργεί γιατί έως τώρα δεν έχει καμία σύμβαση συνεργασίας με Δήμους, λειτουργεί μόνο δοκιμαστικά και πιλοτικά με τα όποια βιοαποδομήσιμα – αστοχίες υπάρχουν κατά τη διαδικασία του ΚΔΑΥ.

Το πράσινο σημείο δεν λειτουργεί λόγω μη σύμβασης με Δήμους.

Η συλλογή και η μεταφορά δεν πραγματοποιείται γιατί στην Πελοπόννησο προτιμώνται για συνεργασία επιχειρήσεις εκτός Περιφέρειας και όχι τοπικές.

Τη στιγμή που εάν οι Δήμοι και οι επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν το 50% από τις υποχρεώσεις τους από τη Νομοθεσία, για να καλυφθεί μόνο η Κορινθία, θα έπρεπε να δουλεύει το ΚΔΑΥ διπλή βάρδια με συνολικά 50 - 55 εργαζόμενους, η κομποστοποίηση και το πράσινο σημείο της Κορινθίας με άλλους 30 εργαζόμενους και μαζί με το επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό και το προσωπικό Δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, η επιχείρηση θα μπορούσε να φτάσει τους 90 – 100 εργαζόμενους.

Με ικανοποίηση για τη δυνατότητα και με απογοήτευση για το έως τώρα αποτέλεσμα.

Παναγιώτης και Δημήτρης

 Ραψωματιώτης

10/7/2014
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger