.

F1: O Rosberg πήρε τη νίκη στη Γερμανία, σε έναν αγώνα με δραματικές ανατροπές [ΦΩΤΟ - video]

Aπίστευτη τροπή στον αγώνα με συγκρούσεις, ανατροπές, φωτιές και τον Μάσα να βλέπει τον κόσμο ανάποδα...O σημερινός αγώνας τα είχε όλα: Συγκρούσεις, ανατροπές, δράματα, φωτιά, υπερβολές, επαφές, προσπεράσματα, λάθη, τετακέ, αυτοκίνητο ασφαλείας έγινε κυριολεκτικά χαμός.

Ο μόνος που δεν έμπλεξε σ' όλα αυτά ήταν ο νικητής Νίκο Ρόσμπεργκ, ο Γερμανός με την Mercedes διατήρησε το προβάδισμα στην εκκίνηση και έστριψε πρώτος. Μετέπειτα δεν απειλήθηκε από κανέναν και ακολουθώντας στρατηγική 2 πιτ στοπ επιλέγοντας πολύ μαλακή, μαλακή, μαλακή γόμα ήλεγξε το ρυθμό και πήρε την καρό σημαία, γράφοντας ιστορία.

Πίσω του δόθηκε συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στους Μπότας και Χάμιλτον για τη 2η θέση. Ο Βρετανός πιλότος με την δεύτερη Mercedes εκκινούσε 20ος γιατί άλλαξε κιβώτιο και έδωσε τον υπερ πάντων αγώνα με στρατηγική 3 πιτ στοπ μεγιστοποιώντας τη χρήση της πολύ μαλακής γόμας για να κερδίσει τελικά 17 θέσεις και να διεκδικεί και την 18η στο φινάλε. Ο Χάμιλτον πολλούς οδηγούς τους βρήκε 2η φορά στο διάβα του και τους ξαναπέρασε.

Η εκκίνηση έκρυβε δράμα με τους Μάσα και Μάγκνουσεν να συγκρούονται. Ο Βραζιλιάνος εκκινούσε 3ος, ο Δανός 4ος και στην πρώτη στροφή χτύπησαν. Η Williams ανατράπηκε και βρέθηκε να σέρνεται με τις ρόδες στον αέρα. Ευτυχώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα.


reEmbedit


Όμως οι στιγμές που πέρασαν μέχρι ν' απαντήσει ο Μάσα ότι "Όλα Οκ" πρέπει να φάνηκαν αιώνας στην οικογένειά του. Ο Βραζιλιάνος απογειώθηκε μετά την επαφή με το Μάγκνουσεν, έκανε μια πλήρη περιστροφή και βρέθηκε να σέρνεται αναποδογυρισμένος, ως τη στιγμή που μια ανωμαλία του εδάφους δημιούργησε μοχλό και τον επανέφερε στα ίσα.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν πως δεν υπήρχε υπαιτιότητα κανενός. Ο Μάσα όμως θεωρεί υπεύθυνο το Μάγκνουσεν: " Ήμουν μπροστά, έστριβα μπροστά του. Πρέπει να προσέξει αυτός που έπεται. Σ' αυτή τη στροφή δεν μπορεί να στρίψουν πλάι - πλάι 3 μονοθέσια και υποχώρησα για να μην συγκρουστώ με τον Μπότας. Ως συνήθως προκάλεσε το ατύχημα αυτός που προέρχεται από το GP2".

Από την πλευρά του ο Μάγκνουσεν αντιδρώντας σ' όσα είπε ο Μάσα, τόνισε: "Σίγουρα αν υπήρχε χώρος δεν θα είχα πέσει πάνω του. Δεν έχω δει τα replay για να είμαι σίγουρος. Λυπάμαι για ότι δημιουργήθηκε έκανα το καλύτερο δυνατό για να τον αποφύγω αλλά δεν είχα που να πάνω. Δεν προσπαθούσα κάτι εναντίον του Φελίπε είναι ατυχία που συγκρουστήκαμε".
Ο Μάγκνουσεν κατάφερε να συνεχίσει και τερμάτισε στην 9η θέση του αγώνα τελικά.

Ο αλυτάρχης έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να καθαρίσει η πίστα από τα συντρίμμια και μετά ο αγώνας άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Μέχρι το παράθυρο του 1ου πιτ στοπ που άνοιξε μετά το 10ο γύρο ο μόνος που ακολουθούσε το Ρόσμπεργκ ήταν ο Μπότας. Οι δυο τους ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 2 πιτ στοπ μεγιστοποιώντας τη χρήση της μαλακής γόμας.
Ο Χάμιλτον που εκκινούσε 20ος βρέθηκε σύντομα στη 10αδα αλλά μετά τα πράγματα δυσκόλεψαν. Δυσκολεύτηκε να περάσει το Ρικιάρντο, είχε επαφή με το Ράικονεν, κοπάνησε το Μπάτον σπάζοντας μέρος της εμπρός αεοροτομής αλλά τελικά κατάφερε ν' αναρριχηθεί στην 3η θέση ακολουθώντας στρατηγική 3 πιτ στοπ. Στο φινάλε μάλιστα πίεσε το Μπότας για τη 2η θέση.

Αναφερόμενος στη σύγκρουσή του με το Μπάτον ο Χάμιλτον είπε: "Είχα μια επαφή με το Τζένσον νόμισα ότι με άφησε να περάσω σ' αυτό το σημείο, ήταν λάθος εκτίμηση".

Εύγλωττα αντέδρασε ο Μπάτον: "Γιατί ν' αφήσω κάποιον να περάσει. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά αρκετοί οδηγοί υιοθετούσαν αυτή τη γραμμή για να έχουν καλύτερη έξοδο από τη στροφή. Νομίζω πως το πρόβλημα του Λιούις είναι ότι προσδοκούσε να τον αφήσω να περάσει. Δε νομίζω ότι είμαι ο μόνος τον οποίο χτύπησε σήμερα. Είναι περίεργο γιατί δεν περιμένεις όταν έχει τόσο ταχύτερο μονοθέσιο να βρεθεί σε τόσες πολλές συγκρούσεις. Με χτύπησε στην πίσω ρόδα δεν έχω κάτι άλλο να πω. Έκανα τον αγώνα μου θα ήταν βαρετό αν τον αφήναμε όλοι περάσει".

Στην αρχή του αγώνα ο Ράικονεν που εκκίνησε με τη μαλακή γόμα ήταν το κινητό εμπόδιο που όλοι τζαρτζάριζαν για να προσπεράσουν. Ο Φινλανδός πρωταθλητής, σκιά του παλιού του εαυτού δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει ακόμη και με την πολύ μαλακή γόμα που έβαλε μετά. Ακούστηκε μάλιστα να διαφωνεί και να κοντράρεται με τους μηχανικούς του στα πιτ απαιτώντας νωρίτερα από το προγραμματισμένο αλλαγή ελαστικών.

Συνολικά η εικόνα της Ferrari ήταν απογοητευτική, ο Αλόνσο ακολούθησε στρατηγική 3 πιτ στοπ υποχρεωτικά στο φινάλε ενώ η εμμονή των Ιταλών να τον κρατούν στην πίστα με φθαρμένα ελαστικά, δείχνει ότι υπολόγιζαν λαθεμένα ότι θα μπορούσε να φτάσει μ' αυτά ως το φινάλε. Έτσι ο Ισπανός βρέθηκε να χάνει 3 sec στο γύρο για τουλάχιστον τέσσερις γύρους, πριν χάσει τελικά και τη μάχη της 4ης θέσης από το Φέτελ. Του έμεινε η χαρά ότι κέρδισε τελικά το Ρικιάρντο που εκκινούσε μεν μπροστά του από την 5η θέση αλλά μετά την εκκίνηση λόγω της σύγκρουσης έπεσε πολύ πίσω στην 15η θέση.

Καρδιοχτύπησαν στην Toro Rosso βλέποντας το μονοθέσιο του Κβιάτ που είχε πρόβλημα στο κιβώτιο να παίρνει φωτιά. Ο νεαρός Ρώσος άργησε να βγει από το μονοθέσιο, όπως άργησε και να ενεργοποιηθεί και το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Ευτυχώς όλα καλά. 


O Ρόσμπεργκ πανηγύρισε έξαλλα την 4η φετινή του νίκη. 


Συνολικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία διαμορφώθηκαν ως εξής:


Αποτελέσματα

Θέση Οδηγός               Ομάδα                  Χρόνος/Διαφορά
 1. Nico Rosberg          Mercedes               1h33m42.914s
 2. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes      +20.789s 
 3. Lewis Hamilton        Mercedes               +22.530s 
 4. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault       +44.014s 
 5. Fernando Alonso       Ferrari                +52.467s 
 6. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault       +52.549s 
 7. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes   +1m04.178s
 8. Jenson Button         McLaren-Mercedes       +1m24.711s
 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes       -1 γύρος
10. Sergio Perez          Force India-Mercedes   -1 γύρος
11. Kimi Raikkonen        Ferrari                -1 γύρος
12. Pastor Maldonado      Lotus-Renault          -1 γύρος
13. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault     -1 γύρος
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari         -1 γύρος
15. Jules Bianchi         Marussia-Ferrari       -1 γύρος
16. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault       -2 γύροι
17. Max Chilton           Marussia-Ferrari       -2 γύροι
18. Marcus Ericsson       Caterham-Renault       -2 γύροι


    Εγκατέλειψαν

    Felipe Massa          Williams-Mercedes      47 γύροι
    Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault     44 γύροι
    Romain Grosjean       Lotus-Renault          26 γύροι
    Adrian Sutil          Sauber-Ferrari         0 γύροι

Βαθμολογία
    Οδηγών                           Κατασκευαστών
 1. Nico Rosberg        190       1. Mercedes              366
 2. Lewis Hamilton      176       2. Red Bull-Renault      188
 3. Daniel Ricciardo    106       3. Williams-Mercedes     121
 4. Fernando Alonso     97        4. Ferrari               116
 5. Valtteri Bottas     91        5. Force India-Mercedes  98
 6. Sebastian Vettel    82        6. McLaren-Mercedes      96
 7. Nico Hülkenberg     69        7. Toro Rosso-Renault    15
 8. Jenson Button       59        8. Lotus-Renault         8 
 9. Kevin Magnussen     37        9. Marussia-Ferrari      2 
10. Felipe Massa        30       10. Sauber-Ferrari        0 
11. Sergio Pérez        29       11. Caterham-Renault      0 
12. Kimi Räikkönen      19
13. Jean-Éric Vergne    9 
14. Romain Grosjean     8 
15. Daniil Kvyat        6 
16. Jules Bianchi       2 

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger