.

Εικόνες ντροπής! Παράτησαν τα πτώματα των μεταναστών στη Σάμο! (pics)

Τα γραφεία τελετών του νησιού δεν είχαν εξοφληθεί από τις προηγούμενες ταφές μεταναστών! 
 
 Για περισσότερες από τρεις ώρες, οι δύο σoροί των μεταναστών που βρέθηκαν χτες στο ναυάγιο της Σάμου, παρέμεναν στον ήλιο αφού κανένα γραφείο τελετών του νησιού δεν αναλάμβανε τα έξοδα της ταφής!

Οι λιμενικοί περίμεναν υπομονετικά μέσα στη ζέστη μέχρι τελικά να λυθεί το θέμα της γραφειοκρατίας όπως αναφέρει το i-samos ενώ ακόμα και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν δέχονταν να παραλάβουν ανθρώπους που ήταν ήδη νεκροί.
Αν και η  δημοτική αρχή είχε διαβεβαιώσει και τα τέσσερα γραφεία τελετών του νησιού, πως υπήρχαν στον προϋπολογισμό του δήμου χρήματα για τέτοιες περιπτώσεις, μέχρι και χθες  δεν είχε εξοφλήσει ακόμη αυτά που χρωστούσε (25-30.000€) στους επαγγελματίες, από το προηγούμενο ναυάγιο με τους 22 νεκρούς.
Τα γραφεία τελετών του νησιού αρνούνταν να τις παραλάβουν, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί (τα λεφτά που ήδη έχουν βάλει από την τσέπη τους) τα έξοδα του ναυαγίου της 5ης Μαΐου και ο Λιμενάρχης της Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει μια λύση, αρνούμενος και σεβόμενος τη μνήμη αυτών των ανθρώπων ,να τους μεταφέρει στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου!
Τελικά, εμφανίστηκε η κινητή μονάδα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) Σάμου και μέλη της υποκαθιστώντας τους νεκροθάφτες, φόρτωσαν και μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Σάμου τις σωρούς!


Read more:www.newsbomb.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger