.

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Διεκδικούμε συνολική αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης του Κορινθιακού Κόλπου (video)

Ως ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια διεκδικούμε συνολική αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης του Κορινθιακού Κόλπου βάσει των ήδη υπαρχόντων μελετών ή κάποιας νεώτερης που θα έχει εκπονηθεί από αξιόπιστους και εξειδικευμένους φορείς, όπως τα Πανεπιστήμια, το Τεχνικό και Γεωτεχνικό Επιμελητήριο κλπ.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και κινητοποίηση τόσο σε θεσμικό όσο και σε κινηματικό επίπεδο. Πιο συγκεκεριμένα, το θέμα πρέπει να αναδειχτεί σε απόλυτη προτεραιότητα στα συμβούλια των Δήμων της Κορινθίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και με Ερωτήσεις και Επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ούτως ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη το συντομότερο δυνατό.

Οι ως άνω ενέργειες, όμως, πρέπει να συνοδεύονται από τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των πολιτών και τη δημιουργία ενός ζωντανού κινήματος, όπως αυτό που είχε αναπτυχθεί το 2010 για τη μόλυνση του Κορινθιακού ενάντια στα εργοστάσια λιθάνθρακα στα Άσπρα Σπίτια, τα οποία τελικώς δεν προχώρησαν.

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger