.

Από 15 Σεπτέμβρη και μετά τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται...


η διόρθωση των εξωφρενικών λαθών σε φορολογούμενους, που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος, πρόκειται να καταθέσει το ΥΠΟΙΚ. Ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις αξίες του ΦΑΠ του 2013 .
Όπως γράφει η "Εφημερίδα των Συντακτών", μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που είχαν εκτυπωθεί με τραγικά λάθη, ενώ το ίδιο διάστημα θα ανοίξει και η εφαρμογή στο TaxisNet για βελτιώσεις στο Ε9.
Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των εξωφρενικών λαθών σε φορολογούμενους, που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.
Ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις αξίες του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013, ενώ ο στόχος είναι οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να μην πέσουν κάτω από τα 2,65 δισ. ευρώ (βεβαιώσεις 3,2 δισ.).
Η πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου θα είναι τέλος Σεπτεμβρίου (χρονικό διάστημα ιδιαίτερα ασφυκτικό σε σχέση με την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού) και μένει να διευκρινιστεί αν η τελευταία θα είναι τέλος Ιανουαρίου ή Φεβρουάριου.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger