.

Έσπασε το φράγμα των 41 βαθμών ο υδράργυρος

Καμίνι θύμιζαν σήμερα τα ηπειρωτικά της χώρας καθώς ο καύσωνας τον οποίο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι έφτασε στην κορύφωσή του.

Σε επτά περιπτωσεις μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύσε η ιστοσελίδα meteo.gr, το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου ενώ σε δύο η θερμοκρασία ξεπέρασε ακόμα και τους 41 βαθμούς υπό σκιά.
Την «τιμητική» τους είχαν Λάρισα, Σπάρτη, Λαμία, Λευκοχώρι Φθιώτιδας, Γαλαξίδι και Άγιοι Θεόδωροι που μετατράπηκαν ανήμερα Δεκαπενταύγουστο σε φυσικό θερμοκήπιο.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας όπου το θερμόμετρο έδειξε 41,4. Πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου (41,2) έδειξαν τα θερμόμετρα και στη Σπάρτη. Ακολουθούν Λαμία με 40,7 βαθμούς, Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 40,3 βαθμούς, Γαλαξίδι με 40,2 βαθμούς και Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας με 40,1 βαθμούς.
Αλλά ακόμα και σε περιοχές που η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε - έστω και οριακά - όπως η Νέα Φιλαδέλφεια (39,5) η αίσθηση της ζέστης ήταν αυξημένη φτάνοντας στα επίπεδα των 42 βαθμών Κελσίου.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η σταδιακή αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών θα αρχίσει από το Σάββατο και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές - Θεσσαλία, Στερεά, Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, νησιά Αιγαίου και Δωδεκάνησα - και το Σάββατο τα θερμόμετρα θα δείξουν 38, 39 και πιθανόν και 40 βαθμούς Κελσίου.
Ουσιαστική «ανάσα» αναμένεται, πάντως, από την Κυριακή και μετά οπότε αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ισχυρό μελτέμι που κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάσει και τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει ακόμα και κατά 10 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Την Κυριακή μάλιστα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο έντονης βροχόπτωσης στα βόρεια. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα καθώς οι βορειάδες θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με την ΕΜΥ νέα άνοδος της θερμοκρασίας αλλά χωρίς, μέχρι στιγμής, να προβλέπεται καύσωνας αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη οπότε οι άνεμοι θα στραφούν αρχικά σε βοριάδες και στη συνέχεια σε νότιους-νοτιοδυτικούς.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger