.

Βρέθηκαν αποτυπώματα στο ταχύπλοο των ληστών στο Λουτρό Ξυλοκάστρου

 Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, λίγες μόλις ώρες μετά την ληστεία-μαμούθ στο Δίστομο στο Λουτρό Ξυλοκάστρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit από τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύτων που έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική, προκύπτουν ιδιαίτερα σοβαρές ενδείξεις ότι στη ληστεία του Διστόμου συμμετείχε και 44χρονος ποινικός με καταγωγή από την Πελοπόννησο και ο οποίος φέρεται να γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του.
Βασιμες υποψίες και ενδείξεις για τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ανθρώπου και σε άλλες ληστείες που φέρεται να είχε διαπράξει ο Νίκος Μαζιώτης στην Πελοπόννησο, είχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και κατά το παρελθόν και είχε βάλει το όνομα του 44χρονου στο κάδρο των έρευνων.
Επίσης, πληροφορίες που ακομα δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για αποτυπώματα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου που βρέθηκαν στο σκάφος. Πρόκειται για τον υπαρχηγό της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, ο οποίος καταζητείται εδώ και καιρό.
Η αντιτρομοκρατική έχει μαρτυρίες στα χέρια της μέσω των οποίων φέρεται να πιστοποιείται η παρουσία του καταζητούμενου αντάρτη πόλης στη ληστεία.
Κι αυτό γιατί βρέθηκαν αποτυπώματα στο ταχύπλοο που οι ληστές προσπάθησαν να το κάψουν ολοσχερώς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάνω στη βιασύνη τους για να διαφύγουν, το σκάφος δεν κάηκε κι έτσι πλέον, υπάρχει πεδίο ερευνών για την αντιτρομοκρατική που ήδη βρήκε τα πρώτα δείγματα αποτυπωμάτων.
Οι ειδικοί των εργαστηρίων διερεύνησαν τα κομμάτια του σκάφους που δεν έχουν καταστραφεί και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τον φερόμενο συνεργό του Μαζιώτη.
Έτσι, επιβεβαιώνεται, αυτό που από την πρώτη στιγμή φαινόταν να ισχύει: ότι δεν ήταν δηλαδή μία απλή ληστεία, αλλά ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ταίριαζε σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σοκάρει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
Στο μεταξύ, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που ήταν μέσα στην τράπεζα, κατά τη διάρκεια της ληστείας. Αναλυτικά, τα όσα εξομολογήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:
"Κατά την είσοδο μου στην τράπεζα ήταν ήδη σε εξέλιξη η ληστεία. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε ο γνωστός αυτοματισμός στις πόρτες. Έσπρωξα απλά την πόρτα και μπήκα μέσα. Μόλις μπήκα, ένας άνθρωπος μου είπε κάτσε και μην κάνεις φασαρία. Δεν θα σε πειράξουμε, αν συνεργαστείς. Ήταν οπλισμένος, δεν μπορώ να πω ότι με απείλησε απλά μου έδειξε το όπλο για να με τρομάξει.
Φορούσε μάσκα, ήταν απλά ντυμένος, καθημερινά. Δεν μου προξένησε εντύπωση η ενδυμασία του. Φορούσε γυαλιά ηλίου και μία μάσκα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του. Δεν μας απειλούσε, προσπάθησε να μας διατηρήσει ψύχραιμους. Δεν μπορώ να πω ότι μας τρομοκράτησε. Μιλούσε περισσότερο με τους άλλους δύο συνεργούς του που προσπαθούσαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.
Βιαζόντουσαν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν. Δεν μας ζήτησαν τα προσωπικά μας αντικείμενα, απλά μας είπαν να μην απαντήσουμε στα κινητά μας αν χτυπήσουν. Υπήρχε μία ταραχή και μία βιασύνη για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να φύγουν. Όταν βγήκαν από την τράπεζα, τους περίμενε ένα αυτοκίνητο. Δεν ξέρω πως διέφυγαν.
Δεν ήρθε καθόλου η αστυνομία. Οι πελάτες πρέπει να ήμασταν 7 άτομα. Ο ταμίας και η διευθύντρια ήταν μαζί τους.
Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς που ήταν μέσα, είπε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο να ληστεύουμε τράπεζες για να ζήσουμε γιατί μας έχουν πάρει και τα σπίτια".

πηγή 
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger