.

Παράθυρο για διαγωνισμό ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αλλάξει ο συσχετισμός «1 προς 10» στις προσλήψεις για την Παιδεία.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη θέσει θέμα αλλαγής στο σύστημα προσλήψεων για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, με την υπογράμμιση ότι ακόμη και αν φέτος καταφέρουν τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά, του χρόνου η κατάσταση θα είναι εφιαλτική λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, γεγονός που οφείλεται στον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων.
Χθες ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι εφόσον αλλάξει αυτός ο συσχετισμός στις προσλήψεις για την Παιδεία, θα ανοίξουν θέσεις για τον διορισμό των εκπαιδευτικών, οπότε και θα έχει νόημα να γίνει ένας νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ.
Αναφερόμενος στους επιτυχόντες του προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που όμως δεν έχουν διοριστεί, είπε: Λέγαμε για περίπου 360 διοριστέους του ΑΣΕΠ. Ομως ο ακριβής αριθμός είναι ο εξής: 406 για τη Δευτεροβάθμια, από ειδικότητες όπως οικονομολόγοι, μηχανικοί, πληροφορικοί, καθηγητές Αγγλικής, Ιταλικής, Γαλλικής Φιλολογίας κ.λπ., καθώς και 33 νηπιαγωγοί.
Ο υπουργός αναφέρθηκε για άλλη μια φορά και στο θέμα της διαγραφής των «αιώνιων φοιτητών», λέγοντας: «Παραμένω αμετακίνητος όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου για τη διαγραφή των ''αιώνιων φοιτητών''».
Νικολίτσα Τρίγκα
ethnos.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger