Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή


Στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, καθώς οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, κήρυξαν το πέρας της πολύμηνης ανάκρισης.

Ο κ. Ντογιάκος θα διατυπώσει την πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σχετικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των συνολικά 78 κατηγορουμένων.

Τον τελικό λόγο για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, τα μέλη του οποίου σε διάστημα δύο μηνών από τη στιγμή που θα έχουν στα χέρια τους την εισαγγελική πρόταση θα αποφανθούν με αμετάκλητο βούλευμα.

Αμέσως μετά θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει λίγο πριν ή αμέσως μετά το τέλος του χρόνου, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμη πού θα διεξαχθεί η δίκη, καθώς εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ειδικός χώρος, λόγω του αριθμού των κατηγορουμένων, των συνηγόρων, μαρτύρων, προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και άλλων αναγκών, όπως η προβολή των δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τον προσωρινά κρατούμενο Γιώργο Ρουπακιά που έχει ομολογήσει την πράξη του.

Με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού μουσικού, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 33 υποθέσεις για εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματικές ενέργειες.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ειρήνης Κουτζαμάνη διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, με την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και ακολούθησαν οι συλλήψεις βουλευτών και του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από τους 78 κατηγορουμένους στην υπόθεση οι 30 έχουν κριθεί, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι, ενώ και οι 18 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

zougla.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger