.

Βρήκε... λαβράκια το ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο

Περιφερειακή Δ/νση ΣΔΟΕ Πελοποννήσου...
1. Επιχείρηση στην Αργολίδα με αντικείμενο εργασιών κατασκευές-πωλήσεις ακινήτων, συνέταξε τέσσερα συμβόλαια με αξία κατώτερη της πραγματικής κατά το ποσόν των 2.650.000,00 ευρώ.
Η ανακρίβεια επιβεβαιώθηκε από το άνοιγμα και την επεξεργασία τραπεζικών Λ/μών.
2. Τέσσερα φυσικά πρόσωπα, ενεργούντες ως εκπρόσωποι αλλοδαπών επιχειρήσεων, έλαβαν ανακριβή συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε 1.200.,00 ευρώ. Η ανακρίβεια, όπως και στην προηγουμένη περίπτωση, προέκυψε από το άνοιγμα τραπεζικών Λ/μών.
3. Φυσικό πρόσωπο ιδιώτης συνέταξε τρία (3) συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με αξία μικρότερη της πραγματικής κατά 450.000,00 ευρώ.
4. Επιχείρηση με έδρα την Κορινθία και αντικείμενο εργασιών επισκευές αυτοκινήτων-εμπορία ανταλλακτικών, έλαβε εικονικά Τιμολόγια αξίας 120.000,00 ευρώ, προκειμένου να καρπωθεί παρανόμως τον ΦΠΑ και μειώσει τα κέρδη της.
5. Πολυτελής εξοχική κατοικία ενοικιαζόταν μέσω internet αντί του ποσού των 4.200,00 ευρώ ανά 10ήμερο,χωρίς να εκδίδονται παραστατικά.
Τα πορίσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και τον καταλογισμό των φόρων ,τελών και δασμών- κατά περίπτωση- ενώ όπου προβλέπεται συντάσσεται και μηνυτήρια αναφορά .
Οι έρευνες του ΣΔΟΕ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ,σύμφωνα με τον προγραμματισμό του και τις παραγγελίες, που λαμβάνει από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger