.

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ


Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο συνάντησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια, του Υφυπουργού κου Κωνσταντινόπουλου και αντιπροσωπείας  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια.

- Μετά και τη δημόσια παρέμβαση του Ε.Ε.Α. και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μέσω της επιτυχημένης ημερίδας που συν-διοργανώθηκε για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των επιμελητηρίων και τις καταστροφικές συνέπειες της άρσης της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης κος Δένδιας αποφάσισε να συσταθεί μικτή επιτροπή μεταξύ παραγόντων του Υπουργείου και εκπροσώπων των επιμελητηρίων, ώστε μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις για τη βιωσιμότητα τους.

- Μια από τις προτάσεις που αναμένεται να συζητηθούν είναι η παράταση της υποχρεωτικότητας που αποτέλεσε και την πρόταση που διατυπώθηκε μετά την ημερίδα του Ε.Ε.Α. και του επιμελητηρίου Αρκαδίας.

- Η εξελιξη αυτή δείχνει τις θετικές συνέπειες της ενότητας των επιμελητηρίων που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Η λειτουργία τους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την υγιή επιχειρηματικότητα και την αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας.

- Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η συνέχιση των εργασιών και της προσφοράς των υπηρεσιών και των 59 επιμελητηρίων της χώρας για μια «επόμενη μέρα»  που θα διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες επιχειρηματικότητας σε όλους τους ανθρώπους της αγοράς.

- Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση δίνει όλες του τις  δυνάμεις το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger