.

Τρόμος στον αέρα: Άνοιξε το τζάμι του πιλοτηρίου που μετέφερε τον Βενιζέλο [ΦΩΤΟ]

Μία πολύ σοβαρή βλάβη στο τζάμι του πιλοτηρίου του Εμπραέρ που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την Άγκυρα στο Μιλάνο ήταν η αιτία για την επείγουσα αναγκαστική προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης... Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί και ενώ το VIP αεροσκάφος πετούσε πάνω απ' τη Θάσο, οι πιλότοι του Εμπραέρ ανέφεραν βλάβη και ζήτησαν άδεια για να προσγειωθούν εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Κατά πληροφορίες, παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή βλάβη στο τζάμι του πιλοτηρίου. Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr, «άνοιξε» το τζάμι μπροστά από τη θέση του συγκυβερνήτη. Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα στους επιβάτες του κυβερνητικού αεροσκάφους προς στιγμή επικράτησε πανικός. Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν οδηγίες σε όλους τους επιβαίνοντες να προσδεθούν και λειτούργησαν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία δεν επρόκειτο για απλή ρωγμή στο τζάμι του πιλοτηρίου, ούτε όμως και για θραύση αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στο αεροσκάφος και στην καμπίνα των επιβατών.

Εκτός του υπουργού των Εξωτερικών, στο Εμπραέρ επέβαιναν ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού των Εξωτερικών Ευάγγελος Σέκερης, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Κωνσταντίνος Κούτρας, ένας δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης της ΝΕΡΙΤ.



Το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ Legacy που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την πρωτεύουσα της Τουρκίας στο Μιλάνο (για να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση GYMNICH των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ), υποχρεώθηκε σε προσγείωση ανάγκης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ταξίδευε προς το Μιλάνο με το κυβερνητικό αεροσκάφος από την Άγκυρα όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκίας. 

Ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί τελικά στο Μιλάνο από τη Θεσσαλονίκη με έτερο VIP αεροσκάφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 11 το δεύτερο αεροσκάφος τύπου Εμπραέρ από το Σμήνος Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας με προορισμό της Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό των Εξωτερικών και τους διπλωμάτες που τον συνοδεύουν ώστε να πάνε στην Ιταλία.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger