Ειδικοί Φρούροι: Το σύστημα επικοινωνιών της ΕΛΑΣ δεν είναι πια προστατευμένο


Επιστρέψαμε στο 2004 υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που καταγγέλλουν ότι στο όνομα της οικονομίας καταργήθηκε το κρυπτογραφημένο σύστημα TETRA...

Για επιστροφή «στα μαύρα μεσάνυχτα της τεχνολογίας» κάνει λόγο το σωματείο ειδικών φρουρών που καταγγέλλει ότι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης καταργήθηκε το κρυπτογραφημένο σύστημα τηλεπικοινωνιών TETRA.
«Η πολιτεία επέτρεψε στο όνομα της οικονομίας να εξοικονομήσει χρήματα περικόπτοντας την ασφάλεια των αστυνομικών της.Το κόστος της συντήρησης του συστήματος επικοινωνίας των αστυνομικών προτάχθηκε απέναντι στο κόστος των ανθρωπίνων ζωών που αύριο θα παίξουν τη ζωή τους "κορώνα γράμματα" για την κοινωνία και τους πολίτες της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.
Οι ειδικοί φρουροί προσθέτουν, δε, ότι με την επιστροφή στο 2004 «οι Έλληνες Αστυνομικοί θα προσπαθούν να ακούσουν ξανά τη βραχνή φωνή του απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος επικοινωνιών και μαζί τους να τους ακούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί και εγκληματίες που εύκολα θα έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία της αστυνομίας».
Υποστηρίζουν, επίσης, ότι ταυτόχρονα επιχειρείται η άμεση κατάργηση του κέντρου επικοινωνίας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και η συγχώνευσή του με εκείνο της Άμεσης Δράσης κάνοντας λόγο για πλήρη ασυνεννοησία σε δοκιμή που έγινε πριν από λίγο διάστημα.
Αναρωτιούνται, μάλιστα, αν «η παταγωδώς αποτυχημένη δοκιμή και η πλήρης ασυνεννοησία έγινε γνωστή στη σημερινή Ηγεσία»
Απευθύνουν, τέλος, έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να σταματήσει την κατρακύλα της οπισθοδρόμησης διατηρώντας σύγχρονο το κομμάτι της επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.».
Πηγή: protothema.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger