.

Oι Αρκάδες πήραν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League

Με χιτσκοκικό τρόπο έγραψε τελικά ιστορία ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η Μακάμπι επικράτησε 3-1, όμως οι Αρκάδες πήραν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.
Ο Γκοϊάν άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα στο 23’, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Μακάμπι ισοφάρισε σε 1-1 στο 27’ με τον Μπαντάς. Στο 59’ κέρδισε πέναλτι και ο Ζάχαβι ευστόχησε για το 2-1, ενώ ο Πρίσα στο 75’ πέτυχε το 3-1.
Με το... ευρωπαϊκό κουστούμι
Με τα πρόσωπα και το σχήμα που παρέταξε και στο πρώτο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τη Μακάμπι έστησε την ομάδα ο Στάικος Βεργέτης. Έτσι εξάλλου, με μικρές αλλαγές, έχουν αγωνιστεί οι Αρκάδες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος και έχει αποδώσει. Ετσι, με τον Ντε Μπλάσις σε ρόλο φουνταριστού και χωρίς καθαρόαιμο φορ, ο Αστέρας παρατάθηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Το γκολ και η απάντηση
Οι Αρκάδες είχαν καλή κυκλοφορία και κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποκορύφωμα το άστοχο σουτ του Μάσα στο 8’ από την περιοχή. Στη συνέχεια όμως η Μακάμπι ανέβασε στροφές και άρχισε να πρεσάρει χάνοντας ευκαιρίες με τον Μπεν Μπασάτ. Στο 19’ ο Ντε  Μπλάσις δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάν Πάμπλο σε τετ-α-τέτ, όμως στο 23’ ο Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ και ο Γκοϊάν με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τον Αστέρα. Η απάντηση των Ισραηλινών ήρθε άμεσα, καθώς στο 27’ ο Ζάχαβι έδωσε στον Μπαντάς, σε ένα κενό στην άμυνα των Αρκάδων, και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και δεν σημειώθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο.
Ψυχρολουσία στο ξεκίνημα
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον Αστέρα, καθώς η Μακάμπι συνέχισε να πιέζει. Και στο 53’ ο Παντελιάδης αρχικά έκανε άσχημο διώξιμο μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια τράβηξε τον Μπαντάς από τη φανέλα, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Ζάχαβι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θεοδωρόπουλο, κάνοντας το 2-1.
Λάθη και νέο γκολ
Η ψυχολογία ήταν με τους Ισραηλινούς, με τον Αστέρα να προσπαθεί να ηρεμήσει στο παιχνίδι του και να καταφέρει να κυνηγήσει ένα γκολ που θα σφραγίσει την πρόκριση. Με όπλο τις αντεπιθέσεις, οι Αρκάδες είχαν δώσει χώρο στη Μακάμπι. Όμως το σχέδιο αυτό δεν απέδωσε για τον Αστέρα, καθώς στο 75’ο Μπεν Χαΐμ έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και ο επερχόμενος Πρίσα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.
Θρίλερ τα τελευταία λεπτά
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αστέρας προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα για να μην κινδυνεύσει, αλλά η Μακάμπι τα έπαιξε όλα για όλα για να πετύχει το γκολ που θα τους έδινε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Μάλιστα, στο 90’ ο Ζάχαβι έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα πέρασε άουτ. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους Ισραηλινούς να έχουν κλείσει τον Αστέρα στα καρέ του. Tο τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να πανηγυρίζουν ανακουφισμένοι την ιστορική πρόκριση στους ομίλους!
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπένι Ταμπάκ): Χουάν Πάμπλο, Τιμπί, Μπεν Χαρούς, Γκαρσία, Άλμπερμαν, Ζάχαβι, Μίκχα, Γεϊνί, Ίγκιεμπορ (61’ Μπεν Χαΐμ), Μπεν Μπασάτ (72’ Πρίσα), Μπαντάς (85’ Ράντι)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (77’ Σανκαρέ), Μάσα (59’ Τιε Μπι), Ντε Μπλάσις (86’ Πάρα)
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger