.

Κώστας Κόλλιας: «Το νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες ενισχύει την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κορινθία» (video)

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών» εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στην εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είχα την τιμή να εισηγηθώ στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το κρίσιμο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες. Ένα νομοσχέδιο που αφορά ιδιαίτερα την Κορινθία και το οποίο είναι ουσιαστικά το πρώτο που εξειδικεύεται σε θέματα αυτού του ραγδαία αναπτυσσόμενου κλάδου, απαντά σε βασικά προβλήματα και έχει στόχο τη στήριξη τόσο των υπαρχόντων επενδύσεων, όσο και την ενθάρρυνση νέων.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου διότι με αυτό το νομοσχέδιο λύνεται ένα μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα που απασχολούσε τους υδατοκαλλιεργητές της Κορινθίας σχετικά με την παραχώρηση της χρήσης χερσαίων δημοσίων εκτάσεων για δημιουργία των απαραίτητων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την λειτουργία της μονάδας.

Η ρύθμιση αυτή θα τονώσει και θα δώσει προοπτικές εύρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα στην Κορινθία.

Πέραν του ανωτέρω επιπλέον σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου είναι τα
* Θέσπιση Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΕΠΑΥ).
* Σύσταση Επιστημονικού Συμβουλίου Υδατοκαλλιεργειών, με μέλη από όλους
τους εμπλεκόμενους φορείς.
* Παραχώρηση χρήσης υδάτινων εκτάσεων με απευθείας μίσθωση από το Δημόσιο για 20 έτη.
* Παραχώρηση θαλάσσιων υδάτινων εκτάσεων σε φορείς διαχείρισης Περιοχών

Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).
* Απλούστευση του νομικού πλαισίου και των διαδικασιών για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας, υπηρεσία «μιας στάσης».
* Ευεργετικές διατάξεις και αναστολή των κυρώσεων στις μονάδες που δεν έχουν άδεια μέχρι την ένταξη τους στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
* Θέσπιση αυστηρών κυρώσεων για όσους έχουν παραβιάσει τους όρους της άδειας λειτουργίας.

Είναι πεποίθησή μου ότι το νομοσχέδιο αυτό δίνει, για πρώτη φορά εδώ και τριάντα χρόνια, ουσιαστική ώθηση στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας, ο οποίος συνεισφέρει κάθε χρόνο στην εθνική οικονομία 400 εκατομμύρια ευρώ από εξαγωγές και παρέχει εκείνα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την ενθάρρυνση και υλοποίηση των επενδύσεων που χρειάζεται η εθνική οικονομία.»


Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger